Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kurs – Miljövänligt måleri med äggoljetempera

Måla med slitstark äggoljetempera
-från ägg till vägg, tak och golv

Datum: 18 juni 2023

På väggar, i tak, på möbler inomhus och på många olika underlag är äggoljetempera en härligt naturlig färg gjord på vatten, linolja, ägg och pigment. Färgen är en emulsion likt majonnäs eller mjölk. Äggoljetempera fäster på nästan alla underlag och väl härdad är den väldigt motståndskraftig mot slitage. Det är en vacker färg lämplig för måleri med lasyreffekter.

Meningen är att du efter denna dag ska ha tillräcklig kunskap för att ta dig an ett eget måleriprojekt med äggoljetempera. Vi går igenom ingredienser och utrustning som du behöver för att blanda din egen färg. Vi blandar färg och målar på olika underlag. Du får tips om hur resultatet ska bli bra och vad man skall tänka på inför att måla med äggoljetempera. Vi går igenom förarbete, penslar och penselvård samt t.ex. efterpolering. Du kommer också att lära dig hur du enkelt kan justera färgen i vald kulör.

I kursavgiften ingår allt material som används under kursen.

Kursledare: Maria Attström driver målerifirman Econyans, med färgbutik och har lång yrkeserfarenhet av byggnadsmåleri, färgsättning, färgmaterial och form. Hennes fokus ligger på det estetiska samtidigt som hon utgår från miljövänliga, ekonomiska och långsiktigt hållbara tekniker dvs. måleri med linoljefärg, slamfärg, äggoljetempera, limfärg och kalkfärg. Sedan slutet på 90-talet arbetar hon med miljövänligt måleri, dekorationsmålning och färgtillverkning. Efter flera år som yrkesverksam på ett (linolje) färgmakeri har hon god erfarenhet av rådgivning och vägledning.

När: Söndag den 18 juni 2023, kl 10-16.30

Plats: Ecotopia på Österlen

Investering (inkl 25% moms) inkl. vegansk lunch och fika: 855:- 
I kursavgiften ingår allt material som ni använder på kursen.

Rabatterad kurskostnad för denna del 2 och del 1 (17/6): 1600:- (ordinarie pris 1710:-)

Begränsat antal deltagare

För mer information: Kontakta oss här eller ring 0703 330814

Vill du bli informerad om vad som händer på Ecotopia?

Då är du välkommen att prenumerera på Ecotopia Österlens nyhetsbrev.

Arkiv 2021
Arkiv 2020
Arkiv 2019
Tidigare utbildningar och evenemang…

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree