Hej, vi arbetar just nu med kalendariet för 2024 som kommer att publiceras under hösten/vintern.

Välkommen åter!

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kurs-Miljövänligt måleri med linoljefärg

17 juni kl. 10:00 - 16:30

Fönsterrenovering och underhåll med linolja

Datum: 17 juni 2023

Behöver dina gamla fönster en renovering eller uppfräschning denna sommar? Linoljefärgen är det givna valet för måleri på utvändiga snickerier men funkar alldeles utmärkt för köksskåp också. Linolja är en torkande olja som bildar en beständig färgfilm, impregnerar och skyddar mot fukt. Linoljefärg är en hållbar och nedbrytbar produkt som passar i ett miljövänligt byggande.

Meningen är att du efter denna dag ska ha tillräcklig kunskap för att ta dig an ett eget fönster för att förlänga dess livslängd ytterligare många år. Vi går igenom material, verktyg, förarbete, kittning (linoljekitt) och fönstermålning. Du får tips om hur resultatet ska bli bra och vad det gäller att tänka på inför att måla med linoljefärg.

Dessutom pratar vi om värme-ekonomi, virkets kvalité, färgsättning av fönster, fönstrets beslag och hur du enkelt underhåller dina fönster. Du kommer också att lära dig hur du kan justera färgen i vald kulör.

I kursavgiften ingår allt material som används under kursen.

Kursledare: Maria Attström, driver målerifirman Econyans, med färgbutik och har lång yrkeserfarenhet av byggnadsmåleri, färgsättning, färgmaterial och form. Hennes fokus ligger på det estetiska samtidigt som hon utgår från miljövänliga, ekonomiska och långsiktigt hållbara tekniker dvs. måleri med linoljefärg, slamfärg, äggoljetempera, limfärg och kalkfärg. Sedan slutet på 90-talet arbetar hon med miljövänligt måleri, dekorationsmålning och linoljefärgstillverkning. Efter flera år som yrkesverksam på ett (linolje)färgmakeri har hon god erfarenhet av rådgivning och vägledning. Maria bor med sambo på en permakulturgård utanför Linderöd.

När: Lördagen den 17 juni 2023, kl 10-16.30

Plats: Ecotopia på Österlen

Investering (inkl 25% moms) inkl. vegansk lunch och fika: 855:-
I kursavgiften ingår allt material som används under kursen.

Rabatterad kurskostnad för denna kurs del 1 och del 2 (18/6): 1600:- (ordinarie pris 1710:-)

Begränsat antal deltagare

För mer information: Kontakta oss här eller ring 0703 330814

Detaljer

Datum:
17 juni
Tid:
10:00 - 16:30
Evenemang Kategori:

Vill du bli informerad om vad som händer på Ecotopia?

Då är du välkommen att prenumerera på Ecotopia Österlens nyhetsbrev.

Arkiv 2021
Arkiv 2020
Arkiv 2019
Tidigare utbildningar och evenemang…