Ecotopia kan nu erbjuda fem ekostugor för övernattning, varav en tillgänglighetsanpassad, i olika naturmiljöer. Varje stuga har 2-4 bäddar. Ekostugorna har byggts olika både vad gäller konstruktion och ekologiska materialval som halm, lera, torkad lersten, skiffer och trä. Som isoleringsmaterial har lin, hampa, halm, trä- och fårull använts. Två duschrum och fyra kretsloppsanpassade toaletter hittar man i mötesplatsens serviceenhet, 1-2 minuters gångväg från stugorna. Här finns även tillgång till kylskåp, skafferi, vattenkokare etc. Den tillgänglighetsanpassade Stenstugan har eget kök, dusch och wc. Halmbalsstugorna och Stenstugan värms upp med jordvärme. Dessutom kan Ecotopia erbjuda boende i själva jordbruksfastigheten – en varsamt renoverad Skånelänga från 1820 med 8 bäddar, kök och badrum.

Stenstugan (tillgänglighetsanpassad)

Pris per övernattning för 1 person: 375:-
Pris per övernattning för 2 personer: 650:-
Pris per övernattning för 3-4 personer: 850:-
Veckopris (7 nätter): 15% rabatt
Vegansk frukost i ekofiket per person: 75:-

Stenstugan som har en öppen planlösning, är försedd med kök, dusch och wc. Här kan fyra personer bo och övernatta i två sängar och en våningssäng.

Stenstuga

Halmbalsstugor

Pris per övernattning för 1 person: 250:-
Pris per övernattning för 1-2 personer: 400:-
Pris per övernattning för 3-4 personer: 650:-
Veckopris (7 nätter): 15% rabatt
Vegansk frukost i ekofiket per person:75:-

Dessa stugor är isolerade med halm. Den ena har lerklinade väggar och ett lergolv den andra är inredd med trä. Halmbalsstugan (lera) har fyra bäddar inkl. en våningssäng och halmbalstugan (trä) har två bäddar. Stugorna värms upp med jordvärme.

Halmbals

Två stugor: Skånestugan och Fäboden

Pris per övernattning för 1 person: 250:-
Pris per övernattning för 2 personer: 400:-
Pris per övernattning för 3-4 personer: 650:-
Veckopris (7 nätter):15% rabatt
Vegansk frukost i ekofiket per person: 75:-

Skånestugan (1 dubbelsäng) och Fäboden (4 bäddar varav en dubbelsäng nere och en våningssäng uppe) är hopbyggda som en parstuga. Skånestugan är byggd av torkad lersten och isolerad med lin. Fäboden är en genomgående träkonstruktion isolerad med fårull. Dessa stugor ligger inbäddade i naturen på naturtomten med blick över vall, skog och vilda djur med eget utedass – gångväg ca. 2 minuter till serviceenheten.

skanelanga

Jordbruksfastigheten – Skånelänga från 1820

Pris per övernattning för 1-2 personer: 960:- Veckopris (7 nätter) inkl rabatt: 4500:-
Pris per övernattning för 3-5 personer: 1 120:- Veckopris (7 nätter) inkl rabatt: 4900:-
Pris per övernattning för 6-8 personer: 1 680:- Veckopris (7 nätter) inkl rabatt: 5200:-
Barnrabatt 0-10 år: 100%
Vegansk frukost i ekofiket per person: 75:-

Här får ni möjligheten att bo på en gård i en varsamt renoverad jordbruksfastighet med 110 m2– skånelänga från 1820 med egen parkeringsplats. Skånelängan med lärkspåntak har kvar sin ursprungliga charm. Den är byggd i torkad lersten och varsamt renoverad med äggoljetempera, linoljefärg och även handtryckta tapeter. Skånelängan är uppdelat i två sovtrakter med (3 sängar i ett av två rum) och (5 sängar fördelade på tre rum). Mellan sovtrakterna befinner sig hallen, köket och badrummet.

Fler priser och bokning i ekostugor:

Hyra lakan och handduk: 95:- Ta gärna med dig egna lakan och handduk.

Barnrabatt: 0-8 år 100 %

Veckopris (7 nätter): 15% rabatt

Har du frågor kring tillgängligheten och våra boenden innan du bokar? Kontakta oss här

Stugbokning

1. Fyll i och skicka så får du en bekräftelse av oss.

* Obligatoriska fält

Ecotopia Österlens avbokningsregler: Din bokning är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 21-7 dagar före ankomstdag debiteras 25% av kostnaden. Vid avbokning inom 7 dagar före ankomstdag debiteras 50% av kostnaden. Vid utebliven ankomst debiteras 100 % av kostnaden. Vid bokning av fler stugor dvs. för större sällskap tillkommer handpenning (25%) för säkrad bokning. I samband med pandemi och sjukdom gäller dock inga avbokningsregler. Då kan man avboka även samma dag utan debitering.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree