Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Inspirationsdag – Vilda ätbara växter

En naturnära dag för alla sinnen

 

Datum: 16 april 2023

Välkommen till en inspirationsdag där vi djupdyker i vanliga vilda växter du kan använda i matlagningen samt hur du kan stärka din naturkontakt.

Kursledaren, örtpedagogen Milla inspireras ständigt av allt naturen har att erbjuda. Hennes passion är att fördjupa, stärka och inspirera till ett mer hållbart och meningsfullt sätt att leva i samklang med oss själva, varandra och naturen.

Att bli medvetna om vad vi kan skörda från vår närmiljö, där maten är lokal, sprängfylld med näring, medicinsk och dessutom gratis, – är en viktig del av den omställningen vi befinner oss i, anser hon.

Genom denna inspirationsdag vill hon bidra till upptäckarglädje samt att små steg också kan bidra till stor förändring!

Upplägg:

Dagen inleds med en uppiggande vårfika och gemensam landning. Genom att sedan vandra ut i Ecotopias grönska, guidas du att lära känna en mängd ätbara vilda växter, får tips om skörd, tillagning och förvaring samt möjlighet att anteckna, fota och ställa frågor. Tillsammans samlar vi en mångfald av vårens härliga utbud och går igenom varje växts karaktär med fokus på matlagning.

Du kommer kunna fylla både smaksinne, korgar, och kunskapsskafferi med spännande vilda växter och bli trygg med vad du kan plocka på egen hand.

Efter vandringen njuter vi av en färdiglagad vegansk picknick i det gröna, baserad på flertalet av de växter vi möter under dagen. Här kan du inspireras, få recept och tips på olika sätt att ta vara på de vilda växternas möjligheter samt hur du kan gå vidare på hemmaplan.

Dagen innehåller även en guidad naturnära meditation- och mindfulnessövning med möjlighet att sätta intentioner för det fortsatta utforskandet av växternas berikande värld samt stärka din egen naturkontakt.

Några axplock från Millas tidigare deltagare:

”Fantastisk vandring med nya kunskaper kring växter, superbra berättat!” 

”Ett nytt universum öppnar sig” 

”Inspirerande med så mycket på liten yta!”

”Intressant och väldigt lärorikt, tar med mig detta i arbete och vardagsliv” 

”Alla borde göra detta”

Kursledare: Milla Friis är örtpedagogen och mångsysslaren som älskar att dela erfarenheter kring de vilda växternas möjligheter och människans inneboende längtan efter mening. Matkultur är en stor del av vår existens och hon har genom många år utforskat matlagning med närmiljöns växter och träd samt odlar alltmer på hemmaplan. Genom flera år har hon lett växt vandringar och inspirerat människor i olika åldrar och sammanhang att komplettera sin mat med det vi kan hitta i det fria.

Hjärtligt välkommen till en vildvuxen inspirationsdag!

Datum: Söndag 16 april 2023

Tider: kl 10 – 16

Investering inkl vårfika och vegansk lunch: 680:- (inkl 25% moms)

För mer information: Skriv till oss eller ring 0703 330814
För mer information kring innehållet är du välkommen att maila Milla Friis (milla.leona.friis@gmail.com) eller ringa tel: 073-5859181, EKA gården.

Vill du bli informerad om vad som händer på Ecotopia?

Då är du välkommen att prenumerera på Ecotopia Österlens nyhetsbrev.

Arkiv 2021
Arkiv 2020
Arkiv 2019
Tidigare utbildningar och evenemang…

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree