Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Frömöte

Samla, lagra, byta…så och skörda

med Holger Kahl, Baskemölla ekoby

Alla är välkomna!

Datum: 16 april 2023

Att samla ekologiska fröer för att ha eget utsäde av kära sorter är en del av odlingens hjärta. Genom att föröka upp omtyckta sorter blir dina plantor successivt anpassade till de lokala odlingsförutsättningarna. Ofta får man en riklig skörd av sina fröer och genom att dela med dig till andra sprider du både odlingsglädje och risker (om din egen odling misslyckas).

Lösningen att är att ta fröer själv och byta med andra lokalt. Denna söndag möts vi på Ecotopia för att byta och dela med oss av våra överskottsfröer. Du kanske också har fröer som du kan ta med dig för att byta?

Föreläsare är Holger Kahl som har hållit flera permakulturkurser och varit aktiv i omställningsprojektet Gemenskapsodling & Fröbank på Ecotopia. Han är biolog och har studerat organisk odling i Tyskland och U.S.A. Holger har undervisat i organisk trädgårdsodling på universitetsnivå och har bl.a. varit delaktig i uppbyggnaden av en fröbank i Nya Zealand. Med sin stora erfarenhet av odling, kunskapsförmedling och rådgivning har han varit delaktig i ett stort antal projekt, även permakulturprojekt, världen över. Holger är bosatt i ekobyn Baskemölla där han även leder gemenskapsodlingen.

En stund tillsammans då vi byter ut erfarenheter och berättar om våra odlingsplaner och årstiderna i trädgården. Då diskuterar vi och får våra frågor besvarade.

Väl mött!

Tid: Söndag 16 april 2023, kl. 14-17
Fika: till självkostnadspris
Plats: Ecotopia (utmed väg 19 mellan Skåne-Tranås och Brösarp)

Vill du bli informerad om vad som händer på Ecotopia?

Då är du välkommen att prenumerera på Ecotopia Österlens nyhetsbrev.

Arkiv 2021
Arkiv 2020
Arkiv 2019
Tidigare utbildningar och evenemang…

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree