Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Endagskurs – Att föda på dina villkor

Datum: 3 juni 2023

Känner du en osäkerhet inför förlossningen?
Vill du ge dig själv en stund,
att känna inåt och hitta tryggheten inom dig?
Då är denna dag för dig.

Följ med oss på en heldag där vi fokuserar på födandet på dina villkor. Din resa genom graviditeten och tiden efteråt.

Vad innebär det att vara gravid idag och föda fram ett barn? Hur kan vi bygga vår trygghet och finna urkraften som vi alla bär inom oss.

Vi skapar en balans mellan energifyllda övningar och avslappnande meditation och yoga. Vi känner vår inre kraft och lyssnar på kroppen som talar till mig. Vi fyller dagen med rörelse, dans, glädje, avslappning och med övningar av olika slag för att komma djupare inåt. Vi skapar tillit till vår kropp och lyssnar på vår intuition som är din inre röst.

Kursen kommer bland annat att bestå av energifylld shaking med fokus på att släppa taget. Vi följer med på en klangresa och meditation, lär oss om kvinnors födande genom historien, doulans uppgift, och vi kommer göra olika övningar för att landa djupare. Vi utövar yin yoga för att stärka både kropp och själ, samt äter god vegetarisk mat och njuter av den underbara vackra platsen på Ecotopia med gemenskap.

Denna dag kommer att ge dig:

  • Förståelse att födandet handlar om dina villkor
  • Inspiration och trygghet att känna och lyssna på dig själv
  • Djupare förståelse om din kropp och känna inåt
  • Släppa taget om rädslor och överflödigt ”tänkande”
  • En dag i gemenskap och glädje

Kursledare:

Eva Borg

Eva utbildade sig till Barnmorska 1988 och innan dess arbetade hon som sjuksköterska. Eva har under alla år i hennes yrkesliv mött många människor med olika sorters behov. Under sin tid som barnmorska väcktes många tankar kring genusperspektiv, vilket ledde till att Eva läste till sexolog.

Under de tre senaste åren har Eva som driver företaget Kär-lek-lust arbetat med hemfödslar och ser ett växande behov inom detta. Att vara där för den födande och ge stöd, att föda i harmoni, vilket är otroligt viktigt för både kvinnan och barnet. Vidare har Eva studerat kinesisk energimedicin och utövar behandlingar inom detta.

Eva är mamma till två vuxna söner Rasmus och Aksel. Eva är också en kvinna som är nyfiken på livets alla möjligheter. Att leva här och nu. Eva älskar vår vackra natur och allt där som ger henne kraft och energi.

Besök gärna hennes hemsida www.karleklust.se och www.terapeutonline.se

Malin Borg

Malin är utbildad ashtanga och yin yoga lärare. Malin upptäckte yin yogans magiska värld efter att främst utövat Ashtanga i många år. Hon upplevde snabbt dess positiva effekt för både kropp och själ. Malin älskar att få dela med sig av yoga och meditation och ser fram emot att träffa just dig på Ecotopia.

Malin är mamma till Leo 1,5 år och väntar just nu sitt andra barn. Under Malins graviditet och tiden efter växte ett stort intresse för kvinnans hälsa, vår fantastiska kropp och viktigheten att både lita på, och lyssna till vår intuition.

Kort om yin yoga:

Yin är en lugn och stilla, men kraftfull yogaform, där vi sitter eller ligger ner och stannar flera minuter i varje position. Vi utgår helt från våra egna kroppar och förutsättningar och det finns inga rätt eller fel i de olika positionerna. Vi jobbar med bindväven, våra inre organ och muskulatur. Vi fokuserar på varje andetag, vilket skapar en meditativ stund och avslappning med stark närvaro.

Varmt välkommen!

När: lördag 3 juni 2023
Tider: kl 10-17
Plats:
Ecotopia på Österlen
Att ta med: Egen yogamatta och liten sjal att täcka för ögonen när vi utövar shaking

Investering inkl. gemensam vegansk måltid och fika: 950 kr inkl 25% moms

För mer organisatorisk information: Skriv till oss eller ring 0703 330 814

För mer information kring innehållet vv kontakta: 

Eva Borg: eva.carin.borg@gmail.com mobil nr 0768582060

Malin Borg Malinceciliaborg@hotmail.com mob nr 0793357736

Kursanmälan görs i 2 steg

1. Fyll i och skicka kursanmälan så får du en bekräftelse av oss.

2. Genom att betala in avgiften till Ecotopia på Österlen bankgiro 771-1955 är din plats i kursen säkrad. När avgiften inkommit får du en betalningsbekräftelse av oss. Innan kursstart skickar vi ut en mer detaljerad kursinformation.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

* Obligatoriska fält

Avbokning & återbetalning Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av den totala kostnaden. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Vid avbokning innan 14 dagar betalar vi tillbaka din inbetalning minus en administrationsavgift (400 för fler dagar och 200 för en dag). Du kan sända en ersättare efter samråd med oss. Tvingas vi ställa in av någon anledning eller om du är sjuk och har läkarintyg betalar vi tillbaka hela din inbetalning.

Vill du bli informerad om vad som händer på Ecotopia?

Då är du välkommen att prenumerera på Ecotopia Österlens nyhetsbrev.

Arkiv 2021
Arkiv 2020
Arkiv 2019
Tidigare utbildningar och evenemang…

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree