Loading Events

Temakväll – Framtidens energikällor

Datum: 18 april 2024

Varför är vi som människor de enda varelserna på planeten som får betala för energi? Universum är full av fri energi. Hur ser framtidens energikällor ut? Kommer regenerativ energi ha lika stor betydelse som idag? Kommer förnyelsebara energier ha det? Kommer framtidsteknologier leverera energi – i överflöd? Hur kommer vi definiera hållbarhet i framtiden? Är framtidens energikällor det avgörande temat eller kommer vi möta helt nya utmaningar?

Mycket av det som forskare och pionjärer utvecklar blir snart realitet. Uttrycket ingen vet var framtiden bär med sig, stämmer inte helt. Utvecklingen i det förgångna kombinerat med aktuella tender och nyaste rön inom forskningen ger oss en bild av framtidsteknologier inom energisektorn. Under mer än hundra år har uppfinningar som kan ge oss människor tillgång till enorma mängder miljövänlig och gratis energi, blivit förtryckta och ironiserade.

De senaste åren har det dock lättats på trycket en aning och fler tekniker som har möjligheten att göra oss människor friare och interplanetära, har nu börjat sippra ut från officiella håll. Tekniker som exempelvis elektriskt laddade vattendroppar som rör sig med vinden och framställer ström (EWICON)? Eller där piezoelektriska fibrer dansar i vinden (Strawscraper)? Eller genom kärnfusion som efterliknar solen med 150 millioner grader Celsius – en oerhörd kraft (ITER)?

David Appelgren är en researcher som under den här föreläsningen kommer att leda dig på en inspirerande resa till framtidens lösningar för mänskligheten, så att vi äntligen snart kan växa upp, ta klivet och ansluta oss till vår galaktiska familj.

David från Omberg Ekogård, visar upp och säljer produkter av hampa i pausen. Denna bild visar Davids föreläsning om hampodling på Ecotopia 2018:

Varmt välkomna!

När: Torsdag 18 april 2024, kl 18.30-ca. 21
Plats: Ecotopia på Österlen
Investering (inkl 25% moms): 150:- (gärna swish eller kontant)
Under pausen
är caféet öppet och Ombergs Ekogård visar upp och säljer hampaprodukter
För mer information: Kontakta oss här eller ring 0703 330814 I samverkan med

Vill du bli informerad om vad som händer på Ecotopia?

Då är du välkommen att prenumerera på Ecotopia Österlens nyhetsbrev.

Arkiv 2021
Arkiv 2020
Arkiv 2019
Tidigare utbildningar och evenemang…

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree