Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Matlagning – Vilda ätbara växter med Anita Zieme

”Ogräsmatlagning” med Anita på Börringekloster

Datum: 11 april eller 12 september 2024

Anita är krögaren och kocken som brinner för att använda naturen i sin matlagning. Hon driver Anita på Börringekloster där hon lagar hälsosam mat inte bara av ekologiska och närodlade produkter utan även med vilda ätbara växter. Vilket vi även kommer att få uppleva i Anderslöv. Naturens många smaker kirskål, ängssyra, groblad, rölleka … är hennes stora inspirationskälla och kanske även din i morgon?

Ju mer jag använder av det vilda ju mindre tär jag på naturen

Denna workshop handlar om matlagning med vilda ätbara växter. Anita delar med sig av sin erfarenhets- och yrkeskunskap både vad det gäller att känna ingen och plocka dessa växter men framförallt hur man tillagar dem. Efter hennes introduktion går man ut med korgar och botaniserar. Därefter är det dags för en gemensam ”vild” fika innan själva matlagningen. Recepten får du med dig hem. Sedan avnjuter man en gemensam måltid i kokkonstens anda. Slutligen berättar Anita om sin egen personliga resa och hur hon byggde upp sin hälsa igen genom effekterna av vilda örter och naturmedicin. Hon delar med sig av sin erfarenhet och bjuder på en unik berättelse. Den bör du inte missa.

Välkomna att hämta inspiration både från Anita och naturen med alla sina härliga smaker!

Anita Zieme är kocken och krögaren som driver Anita på Börringekloster, en mat och kulturupplevelse utöver det vanliga. Vilket vi även kommer att få uppleva i Anderslöv. Anita lagar hälsosam mat av ekologiska närodlade produkter samt “ogräs” och vilda örter. Vällagad mat med stor portion kärlek, kreativitet och konstnärlighet. Hon brinner för att använda naturen i matlagning. Dessa smaker är hennes stora inspirationskälla. Kirskål, ängssyra, groblad, tagetes och rölleka är exempel. När mina barn var små sa jag att det var pizzakrydda i maten men det var nässlor, berättar Anita och skrattar.

När: Torsdagen den 11 april eller 12 september 2024
Tider: kl 10-16
Plats: Ecotopia på Österlen
Investering (inkl 25% moms) inkl gemensamt vegetariskt/veganskt buffé: 850:-
Mer information: Skriv till oss eller ring 0703 330814 I samverkan med logo

Kursanmälan görs i 2 steg

1. Fyll i och skicka kursanmälan så får du en bekräftelse av oss. 2. Genom att betala in avgiften till Ecotopia på Österlen bankgiro 771-1955 är din plats i kursen säkrad. När avgiften inkommit får du en betalningsbekräftelse av oss. Innan kursstart skickar vi ut mer detaljerad kursinformation.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

* Obligatoriska fält

Avbokning & återbetalning Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av den totala kostnaden. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Vid avbokning innan 14 dagar betalar vi tillbaka din inbetalning minus en administrationsavgift (400 för fler dagar och 200 för en dag). Du kan sända en ersättare efter samråd med oss. Tvingas vi ställa in av någon anledning eller om du är sjuk och har läkarintyg betalar vi tillbaka hela din inbetalning.

Vill du bli informerad om vad som händer på Ecotopia?

Då är du välkommen att prenumerera på Ecotopia Österlens nyhetsbrev.

Arkiv 2021
Arkiv 2020
Arkiv 2019
Tidigare utbildningar och evenemang…

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree