Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

 • Detta evenemang har redan ägt rum.

Retreat – Hitta hem i dig själv!

26 maj kl. 16:00 - 28 maj kl. 15:00

Grundad, djupare kontakt med dig själv genom naturens visdom.

 

Datum: 26-28 maj 2023

Behöver du hitta tillbaka till din kärnas stillhet och lugn? Vill du börja leva trogen den du verkligen är? Känner du att du behöver göra förändringar i ditt liv?

Känner du igen dig i någon av dessa frågor? Då är detta en retreat för dig.

Tänk dig en helg där du ger dig själv en timeout. Du får chansen att sakta ner, jorda dig och omvärdera. Tack vare naturens helande kraft återfinner du balans. Du hittar tillbaka till dig själv, tar emot gåvor från naturens visdom och får kontakt med de gåvor du ger till världen.

Djupt närvarande i naturen

’Hitta hem i dig själv!’ retreaten är en lugnande och samtidigt stärkande upplevelse av att bli djupt närvarande i naturen. Ecotopia står helt och hållet till vårt eget förfogande så vi kan upptäcka och vila i de vackra omgivningarna.

Vi lär oss av träden

Det är kanske deras imponerande storlek eller deras livslängd? Kanske deras skönhet eller att vi förstår att vi lever i symbios med träd, vi andas syret de producerar och ger tillbaka koldioxid. Vi relaterar lätt till träd och de hjälper oss att må bra och kan stödja oss i vår utveckling. Vi kommer att lära oss om hur träd lever och kommunicerar med varandra.

Inre frid och klarhet

Under helgen kommer vi att uppleva en djup koppling till naturen, till oss själva och till varandra. Vi släpper spänningar, återställer oss själva i balans och finner styrka och flöde. Vi upptäcker inre frid och klarhet i de viktiga frågor vi står inför.

Livsviktiga insikter inspirerade av träd

Vi låter oss var och en försiktigt guidas till ett träd som drar till sig vår uppmärksamhet. I stillheten fördjupar och uppskattar vi trädets olika aspekter och egenskaper. När vi är närvarande i naturen kan vi få insikter om oss själva och vår livsresa.

Varje aspekt av trädet, från frön till rötter, stam, grenar, löv och frukt är en användbar metafor för att vägleda vår förståelse av våra personliga gåvor, resurser, känslor, övertygelser och handlingar.

Helgen kommer att ge dig:

 • Konkreta verktyg att hitta stillhet i vardagen
 • Återerövrad balans i livet
 • Ökad förståelse för egna beteenden och vad du vill förändra i ditt liv
 • Klarhet om dina egna kvalitéer
 • Ökat självförtroende
 • Klarhet i vad du vill släppa taget om
 • Nya perspektiv om ditt liv

Så här säger några av tidigare deltagare:

“Jag har särskilt uppskattat de guidade element som du lagt in dessa dagar som hjälpt att grunda oss och komma en nivå djupare. Så mycket mer att upptäcka!”

“Jag har varit i nuet och allting har varit fantastiskt. Marks utemeditation var speciell och betydde mycket!”

“Sista dagen med att studera ett träd var väldigt stark för mig och jag blev påmind om mina behov av avkoppling, träning och variation för att må bra. Likaså hur allt hänger ihop i perfekt balans och att det handlar om en helhet.”

“Jag lämnar med kraft och en känsla av en kärleksfull kärna som ger mig rak rygg och hållning!!”

Helgen innehåller:

 • Guidad naturpromenad och meditation
 • Stillhet och rörelse
 • Jordning
 • Avslappningsövningar
 • Guidade visualiseringsövningar
 • Egen tid och samvaro
 • Delning och coaching i grupp
 • Avslappnande och återhämtande yoga (Yin, Restorative, Nidra)

’Hittat hem i dig själv!’ retreaten inkluderar guidad ’nature connection’ och förkroppsligande övningar, meditationer och visualiseringar samt återhämtande yoga och tid för lugn kontemplation och avkoppling.

Som ramverk för vår resa med träd under helgen använder vi det beprövade coachingprogrammet The TreeJourneyTM. Många övningar är baserade på vetenskapsområden inom Positiv Psykologi och Nature Connection.

Om Mark

Mark Henderson är guide, mentor och föreläsare samt kroppsterapeut. Han är certifierad NatureProcess coach. Han stödjer andra “changemakers” som vill skapa och vårda motståndskraftiga, livsbejakande organisationer och communities.

Mark har kallats “allkonstnär” och “en vis man” och har samlat erfarenhet från utbildning, träning, och retreats, även med många års erfarenhet som företagsledare och entreprenör. Han har en innerlig passion att utforska potentialen för “Earth Connection”.

Mark driver Balanced by Nature med sin livspartner Petra. Han är medgrundare av Earthaconter och mansgruppen “Spirit of MAN” med Martin Tufvesson.

The TreeJourneyTM  är ett koncept och coachingprogram skapat av Earthaconter där Mark är medgrundare.

Om Petra: 

Petra Henderson är legitimerad språklärare, yogalärare, mindfulnessinstruktör och kroppsterapeut. Hennes yogaresa började med egen praktik för över 25 år sedan i Skottland och hon har med hjälp av yogan hittat ett inre lugn och en stabilitet som hjälper henne att behålla balansen i en ibland stressig vardag.

Petra har ett djupt intresse för människans stora livsfrågor, språk och kulturer och en önskan om att skapa balans och harmoni för sig själv och andra. Hennes förmåga att se varje människa och skapa trygga relationer är något som uppskattas i de olika sammanhang hon verkar. Hon är varmt närvarande och autentisk och känner in vad som behövs i gruppen.

Organisation

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet, utan vi möter varandra precis där vi är och anpassar övningar utifrån de behov som finns. Många av övningarna gör vi ute i naturen och då är det kläder efter väder som gäller (packlista får du någon vecka innan).

Karin som grundat och driver Ecotopia lagar all vegansk mat som serveras till oss i Ecotopias huvudbyggnad och cafe, intill framtidsverkstaden där vi samlas och blir guidad i yoga av Petra.

För att verkligen kunna släppa taget och vara närvarande med naturen rekommenderar vi varmt att du stänger av mobilen hela retreaten.

Varmt Välkommen!

 

Start: Vi samlas på Ecotopia fredagen den 26/5  kl. 16:00.

Arrangör: Balanced by Nature AB

Mat: Helpension, vegansk mat. Fredag: middag. Lördag: frukost, lunch, middag. Söndag: frukost, lunch. Anmäl ev. intolerans, allergier osv vid bokning.

Avslut: Söndagen den 28/5  kl 15:00.

Kostnader (inkl. moms) per person: inkl. delat boende i ekostugor, veganska måltider och guidning:
Early Bird
till och med 28 februari 2023: 3500kr. Därefter: 3850kr

Har du företag så kan du dra av arrangemanget som en självledarskapskurs.

Bokning och frågor: Mejla till mark@balancedbynature.se eller ring på 0737 881577.

Anmälan 1500kr betalas till BG 743-0523 eller med Swish 123 528 1068. Märk betalning med ’träd’ samt ditt namn. Efter betalning är din bokning bekräftad och bindande. Resterande belopp faktureras en månad före start.

Avbokning & återbetalning: Vid avbokning 14-8 dagar före start debiteras 50% av den totala kostnaden. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före start debiteras 100% av den totala kostnaden. Du kan sända en ersättare efter samråd med oss. Tvingas vi ställa in av någon anledning eller om du är sjuk och har läkarintyg betalar vi tillbaka hela din inbetalning.Om du är sjuk och har läkarintyg betalar vi tillbaka din inbetalning minus en administationsavgift på 750:-

Detaljer

Start:
26 maj kl. 16:00
Slutar:
28 maj kl. 15:00
Evenemang Kategori:

Vill du bli informerad om vad som händer på Ecotopia?

Då är du välkommen att prenumerera på Ecotopia Österlens nyhetsbrev.

Arkiv 2021
Arkiv 2020
Arkiv 2019
Tidigare utbildningar och evenemang…