Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Matlagning – Vilda ätbara växter med Anita Zieme

”Ogräsmatlagning” med Anita på Börringekloster


Datum:
21 september 2023

Anita är krögaren och kocken som brinner för att använda naturen i sin matlagning. Hon driver Anita på Börringekloster där hon lagar hälsosam mat inte bara av ekologiska och närodlade produkter utan även med vilda ätbara växter. Naturens många smaker kirskål, ängssyra, groblad, rölleka … är hennes stora inspirationskälla och kanske även din i morgon?

     Ju mer jag använder av det vilda ju mindre tär jag på naturen

Denna workshop handlar om matlagning med vilda ätbara växter. Anita delar med sig av sin erfarenhets- och yrkeskunskap både vad det gäller att känna ingen och plocka dessa växter men framförallt hur man tillagar dem. Efter hennes introduktion går man ut med korgar och botaniserar. Därefter är det dags för en gemensam ”vild” fika innan själva matlagningen. Recepten får du med dig hem. Sedan avnjuter man en gemensam måltid i kokkonstens anda.

Slutligen berättar Anita om sin egen personliga resa och hur hon byggde upp sin hälsa igen genom effekterna av vilda örter och naturmedicin. Hon delar med sig av sin erfarenhet och bjuder på en unik berättelse. Den bör du inte missa.

Välkomna att hämta inspiration både från Anita och naturen med alla sina härliga smaker!

Anita Zieme är kocken och krögaren som driver Anita på Börringekloster, en mat och kulturupplevelse utöver det vanliga. Anita lagar hälsosam mat av ekologiska närodlade produkter samt “ogräs” och vilda örter. Vällagad mat med stor portion kärlek, kreativitet och konstnärlighet. Hon brinner för att använda naturen i matlagning. Dessa smaker är hennes stora inspirationskälla. Kirskål, ängssyra, groblad, tagetes och rölleka är exempel. När mina barn var små sa jag att det var pizzakrydda i maten men det var nässlor, berättar Anita och skrattar.

När: Torsdagen den 21 september 2023
Tider:
kl 10-16
Plats: Ecotopia på Österlen
Investering (inkl 25% moms) inkl gemensam vegetarisk/vegansk fika och måltid: 850:-

Mer information: Skriv till oss eller ring 0703 330814

I samverkan med
logo

Vill du bli informerad om vad som händer på Ecotopia?

Då är du välkommen att prenumerera på Ecotopia Österlens nyhetsbrev.

Arkiv 2021
Arkiv 2020
Arkiv 2019
Tidigare utbildningar och evenemang…

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree