Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kurs – Bygg hållbart tinyhouse

Kom igång med ditt Tiny House!

Datum: 5-7 maj eller 22-24 september 2023

Mobila hus skapar en friare form av boende som både gynnar naturen, klimatet, plånboken och själen. Det mobila och småskaliga ekohuset hör den hållbara framtiden till. Men även att förverkliga egna föreställningar och drömmar, leva energisnålt och att bygga sin egen bostad som man sedan tar med sig när man flyttar.

I kursen behandlas alla delar i byggprocessen: hur du planerar och ritar ditt hus, hur du hittar rätt lösning för vatten, el och värme, samt vilka olika naturvänliga material du kan använda. Du kommer att lära dig hur ett tiny house är uppbyggt: från underrede till stomme, isolering, väggar, golv, tak, fönster och dörrar.

Exempel på frågor som besvaras i kursen:

Vad skall man tänka på när man planerar och ritar sitt hus?
Vilka regler och lagar finns?
Och vad gäller när man vill flytta sitt tiny house på vägarna?
Är det möjligt att vara helt off-grid?
Och vad kostar det att bygga ett tiny-house egentligen?
Vad behövs och var skaffar man material?
Var skall jag börja?

…och mycket mer!

Ajuna driver ”Ajuna Snickeri och Design” med sin långa yrkeserfarenhet inom både gammeldags och modern
byggnadskonstruktion, en passion för dome-struktioner i trä och visionen med Tinyhouse living. Just nu bygger Ajuna sitt eget Tinyhouse.  Gå gärna in och titta på de domebyggnader han har byggt i Danmark och Norge.

Molle bor i sitt eget tiny house. Du får höra Molle berätta om sin byggprocess, se videofilmer och guidas i olika övningar och insikter för att kunna genomföra ditt eget projekt både vad gäller verktyg och emotionellt.  Om han inte har flyttat innan kursen börjar får du besöka det så gott som färdigställda tiny house på gården där han bor.

Ajuna och Molle hjälper dig att planera ditt alldeles unika tiny house:

Ajuna delar med sig av sina yrkes- och Molle av sina självbyggarerfarenheter. Mötet med en professionell byggare och en DIY-Byggare (Do-it-yourself) med praktiska exempel från deras vardag får denna kurs att både bli lärorik och spännande!

Första kvällen inleder Molle och Ajuna med att hjälper dig att visualisera ditt unika tiny house. Detta både för att ge dig en inre orientering under kursen och som stöd för att efter kursen manifestera din dröm.

Andra kvällen arrangeras ett studiebesök då ni får möjlighet att besöka Tinyhouses.

Workshop/kursen innefattar även en tydlig genomgång ute i verkstaden av konstruktioner och de viktigaste delarna du behöver känna till samt en del om vilka verktyg som används och hur.

Allt för att du skall kunna förverkliga din egen dröm.

Hur skall ditt tinyhouse se ut?

Så här säger några tidigare deltagare:

”Innan jag kom hit förstod jag nog inte vart jag skulle. Nu efteråt kan och vill jag rekommendera alla en kurs här”
”Bra lärare, mycket nöjd”
”Jag har lärt mig mycket kring hur en ska tänka i planeringsprocessen. Mycket inspiration från de andra”
”Suveränt, bra blandning mellan praktik och teori. Passar alla”
”Alldeles underbar – över förväntan”
”Stort tack för allt, för kursen, den goda maten och det varma välkomnandet”
”Så jäkla bra. Massa, massa tack!!”

Ajuna Möller, Ajuna Snickeri och Design. Ajuna är utbildad snickare 1993 och egen företagare sedan 2002. Han har nyligen flyttat med sin son och deras Tinyhouse till Bornholm. Efter många olika designprojekt vill Ajuna göra det mer tillgängligt för människor att bygga och bo i Tinyhouses. Detta eftersom inget känns mer meningsfullt för honom som att bo i en överkomlig och hållbar bostad. På så vis frigörs resurser och tid till det inre mötet och med sina nära men även till odling eller någon annat som känns angeläget, menar han. Han vill inspirera till självhushållande Tinyhouse-enheter för en flexibel och hållbar framtid. Ajuna har byggt ett Tinyhouse till sin son och sig själv. Han har en vision om att bygga specialdesignade Tinyhouses till kunder utifrån deras önskemål, dock med en ”twist”av poetisk inspirerad design.

Molle Nifkin, Elohimma Tinyhouse är en experimentiell allkonstnär och producent. Han har byggt sitt eget hem hem och studio Elohimma Tiny House, där han bor på heltid. Molle är engagerad i att sprida kunskap och inspirera  fler att följa sina drömmar för att leva det liv de helst vill, oavsett förutsättningar. naturen och kunna göra sin musik. Han är övertygad om att alla kan göra det de drömmer om, så länge man börjar någonstans och inte ger upp.

När:  Fre 5-7 maj eller  fre 22-24 september 2023
Tider:  Fredag kl 16 -ca. 19, lördag  9.30-21 (inkl middag och studiebesök) och söndag 9-16
Plats: Ecotopia på Österlen

Inga förkunskaper krävs.

Investering (inkl 25% moms) inkl. vegansk lunch, fika, middag och frukost:
A. Utan boende inkl lunch, fika, middag och frukost 2950:-
B. Med boende i eget tält eller husvagn med serviceenhet 3050:-
C. Med boende med servicehus två nätter 3250:-
D. Med boende inkl kök, wc o dusch två nätter 3450:-

Betalningsmodus: Anmälningsavgift 1500 kr.  Resterande belopp eller hela beloppet faktureras innan kursstart.

För mer info: Skriv till oss eller ring 0703 330 814

 

Kursanmälan görs i 2 steg

1. Fyll i och skicka kursanmälan så får du en bekräftelse av oss.

2. Genom att betala in anmälningsavgiften till Ecotopia på Österlen bankgiro 771-1955 är din plats i kursen säkrad. När avgiften inkommit får du en betalningsbekräftelse av oss. Några veckor innan kursstart skickar vi ut en mer detaljerad kursinformation samt faktura på resterande belopp.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

 
* Obligatoriska fält  

Avbokning & återbetalning Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av den totala kostnaden. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Vid avbokning innan 14 dagar betalar vi tillbaka din inbetalning minus en administrationsavgift (400 för fler dagar och 200 för en dag). Du kan sända en ersättare efter samråd med oss. Tvingas vi ställa in av någon anledning eller om du är sjuk och har läkarintyg betalar vi tillbaka hela din inbetalning

I samverkan med

Elohimma & Ajuna Snickeri och Design

    

Vill du bli informerad om vad som händer på Ecotopia?

Då är du välkommen att prenumerera på Ecotopia Österlens nyhetsbrev.

Arkiv 2021
Arkiv 2020
Arkiv 2019
Tidigare utbildningar och evenemang…

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree