Hej, vi arbetar just nu med kalendariet för 2024 som kommer att publiceras under hösten/vintern.

Välkommen åter!

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Grundkurs – Naturmedicin (steg 1)

12 augusti kl. 10:00 - 16:30

Naturapoteket

Datum: 12 augusti 2023

Nu är det dags att börja sammanställa sitt eget naturapotek. I denna kurs får du både möjlighet att inhämta grundläggande kunskap och gå ut i naturen för att sedan när du kommer hem börja sammanställa ditt eget naturapotek.

Denna kurs bygger på ett inledande kunskapsintag om naturmedicin för människor och djur. Detta genom att lära sig mer om naturmedicin och vilka man kan använda i sin vardag. Vilka örter man bör plocka och vad man kan använda dem till.  Vilka växter som förr användes som medicinalväxter och än idag används vid framställning av läkemedel inom skolmedicinen.

Catharina Ehlo lägger grunden för nya tankar kring medicin samtidigt som hon vill öka förståelsen för skillnaden mellan symtombehandlande skolmedicin och alternativ- och komplementärmedicin.

Kommentarer från tidigare deltagare:
”Kanontrevlig kurs med en mycket kunnig kursledare”
”Lärande upplägg – lärde mig mycket på kort tid”
”Jättetrevlig dag och en intressant kurs. Kul att få möjlighet att börja plocka sina egna växter”
”Fantastiskt på alla sätt och vis”
”Superbra! Pedagogiskt och trevligt!”

Catharina har lång erfarenhet från sin egen praktik och är inspirerad av Hildegard från Bingen, sin tids stora naturläkare, som levde som abbedissa på 1100-talet. Hildegard ägnade sig åt naturens krafter och sökte de kroppsliga, mentala och själsliga orsakerna för sjukdomar och svagheter. Hon menar att människan är frisk om de fyra kroppssafterna står i rätt förhållande till varandra. Därför har hon förutom många medicinal böcker efterlämnat originalrecept av naturliga örtblandningar som bidrar till denna ”inre balans”.

Mötet med naturens eget apotek kopplade till praktiska exempel från Catharinas egen praktik får denna kurs att både bli lärorik och spännande.

catarina_liten Kursledare: Catharina Ehlo har lång yrkeserfarenhet både från sjukvården och en djurklinik. Detta ledde dock till att hon sökte andra vägar till välmående istället för den traditionella och utbildade sig i örtmedicin, homeopati, näringslära, anatomi och fysiologi. Catharina har byggt upp och leder idag två verksamheter. Under mer än 20 års framgångsrikt arbete med bland annat örtmedicin och näringslära på sin egen praktik Själens Stjärna bildade hon 2007 Stjärnörter där hon tog fram egna örtprodukter som hon framställer både till människor och djur (registrerade som fodertillskott hos Jordbruksverket).

När: Lördagen den 12 augusti 2023, kl 10-16.30

Plats: Ecotopia på Österlen

Investering (inkl 25% moms) inkl. vegansk lunch och fika: 850:-

Rabatterad kurskostnad för denna del 1 och del 2 (13/8): 1550:- (ordinarie pris 1700).

Vi erbjuder boende på Ecotopia till rabatterat pris i samband med kurs. Här på vår hemsida under B&B hittar du våra boenden.

För mer info: Skriv till oss eller ring 0703 330814

I samverkan med

Detaljer

Datum:
12 augusti
Tid:
10:00 - 16:30
Evenemang Kategori:

Vill du bli informerad om vad som händer på Ecotopia?

Då är du välkommen att prenumerera på Ecotopia Österlens nyhetsbrev.

Arkiv 2021
Arkiv 2020
Arkiv 2019
Tidigare utbildningar och evenemang…