Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Grundkurs – Lerhusbygge

Lerputs, stuckatur vägg och färgsättning 

– med Julio Perez, Gaia Architects Oslo

 

Datum: 11-13 augusti 2023

Vad måste man tänka på när man arbetar med lera? Vilka tekniker kan man använda? Hur putsar man halmbalsväggar? Hur färgsätter man lera? Hur skapar man dekorativa ytor s.k. stuckatur med lera? Svaren på dessa frågor både upplever och får du i denna kurs.  

I april 2013 höll Julio en oförglömlig lerbyggekurs på Ecotopia.  Resultatet som du ser här gör fortfarande många glada, både gäster och kursdeltagare som under tio år har övernattat i halmbalsstugan (lera). Nu är det äntligen dags igen!

Att bygga med lera har många fördelar. Leran är klimatsmart, naturlig och oförädlad. Det krävs små mängder energi då materialen finns tillgängligt på många platser som på gården där kursen hålls. Materialen är därför billiga eller rent av en gåva från naturen och fria från gifter. Lerputsade hus får en jämn luftfuktighet eftersom leran buffrar frukt och putsen gör husen faktiskt mer brandsäkra än konventionella hus.

I denna kurs som främst består av workshops lär du dig att putsa lerväggar med eller utan pigment invändigt utifrån olika tekniker. Som exempel kan nämnas lera blandad med fibrer som nässlor, halm och papper när man putsar halmbalsväggar. Men även att skapa skulpturala detaljer som förskönar boendet både genom form och färg.

Julio Perez Dias är arkitekt och tillhör GAIA Arkitekter Oslo som är knutna till nätverket Gaia Norge och International med specialkompetens i eko- och lerbygge. Han har utvecklat många olika tekniker för att arbeta med lerväggar, undervisar i egen ateljé samt digitalt världen över. Julio har även författat många dokument om dessa tekniker på norska, engelska och spanska.  Men även om permakultur, en metod som ligger honom varmt om hjärtat.

När: 11-13 augusti 2023
Tider: Fre 15-19, lör 9.30 -18, sön 9.30 -16
Plats: Ecotopia på Österlen
Språk: Engelska

Inga förkunskaper krävs.

Investering (inkl 25% moms) inkl. vegansk lunch, fika, middag och frukost:

A. Utan boende 2825:-
B. Med boende i eget tält eller husvagn med serviceenhet två nätter 2925:-
C. Med delat boende i ekostuga med servicehus två nätter 3125:-
D. Med delat boende inkl. kök, wc o dusch två nätter 3325:-

Rabatt: 225:- för dig som är studerande, pensionär, arbetssökande eller sjukskriven

Betalningsmodus: Anmälningsavgift 1500:- Resterande belopp faktureras innan kursstart.

För mer information: skriv till oss eller ring 0703 330814

I samverkan med: GAIA Arkitekter Oslo

Kursanmälan görs i 2 steg

1. Fyll i och skicka kursanmälan så får du en bekräftelse av oss.

2. Genom att betala in avgiften till Ecotopia på Österlen bankgiro 771-1955 är din plats i kursen säkrad. När anmälningsavgiften inkommit får du en betalningsbekräftelse av oss. Några veckor innan kursstart skickar vi ut en mer detaljerad kursinformation samt faktura på resterande belopp.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

* Obligatoriska fält

Avbokning & återbetalning Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av den totala kostnaden. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Vid avbokning innan 14 dagar betalar vi tillbaka din inbetalning minus en administrationsavgift (400 för fler dagar och 200 för en dag). Du kan sända en ersättare efter samråd med oss. Tvingas vi ställa in av någon anledning eller om du är sjuk och har läkarintyg betalar vi tillbaka hela din inbetalning

 

Vill du bli informerad om vad som händer på Ecotopia?

Då är du välkommen att prenumerera på Ecotopia Österlens nyhetsbrev.

Arkiv 2021
Arkiv 2020
Arkiv 2019
Tidigare utbildningar och evenemang…

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree