29 september, 2016 in Blogg

Lin bortskänkes!

Karin Bringert från Glimmebodagården – Albo härads hembygdsförening var här och erbjöd lin i större mängder. De tömmer nämligen sina lager se bilden nedan. Är du intresserad? Hör då av dig till oss så förmedlar vi gärna kontakten.

Nu är alla äpplen skördade. Grannens dessutom, tack för det! Sammanlagt blir det 500 liter äppelmust. Idag är det fruktdag i såkalendern så paprika, chili, physsalis och årets sista tomater samt gurkor skördas. Löken ligger och bönorna hänger på tork. Men det viktigaste av allt är att samla fröer även från purjolök, fänkål, dill, sallad, palsternacka etc. både för vår egen och frögruppens skull.

När jag en söndagsmorgon gick ner till odlingen fick jag ser hur morötterna stod snett, löken låg huller om buller och pumporna lite varstans. Då hade grannens kvigor som blivit rädda för hjortarna och gått genom staketet även fördelat komockor i grönsakslandet. Blev faktiskt inte så glad när jag upptäckte detL Efter storstädning var det sedan dags för kursdeltagare i ekologisk odling och permakultur i praktiken att så gröngödsling.

Grannens får har flyttat in och i natt sov de första gången tillsammans med getterna i stallet. De första dagarna var de nämligen rädda för snälla My och Mia när de av nyfikenhet sökte sig till dem. Fåren hade väl aldrig sett på maken dvs. getter tidigare.

Nu på söndag är det brunch med Ulrich Nitsch s.k. framtidscafé. Temat är Hopp om framtiden och handlar om fredlig samexistens människor emellan och mellan människa och natur. En brunch med föreläsning, samtal och vegetariskt, veganskt samt rawfood från gårdens söndagsbuffé. Välkommen att boka bord!

collage_blogg_20160929
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree