15 april, 2024 in Blogg

Hållbart byggande och boende 

Ekobygge är vägen framåt. Det påstår vi sedan 2009 då planeringen av Ecotopia var i full gång. Och nu är det klimatsmart, energieffektivt och giftfritt som gäller. Att bygga naturhus i samklang med miljön har blivit högaktuellt. Liksom att skapa hållbara och billiga individuella hus som är helt 3d-printade exempelvis i lera (Tecla, Massa Lombarda, Italien) med runda former. Det har aldrig varit så mycket nytt på gång som nu även i byggbranschen och det vill vi bidra till genom följande kunskapsintag denna vår:

Temakväll – Fri energi den 18 april kl 18.30. Då föreläser David Appelgren om framtidens energikällor som väntar på att ta över dagens marknad. 

Workshops – Hållbart måleri med äggoljetempera och linoljefärg den 11 och 12 maj. Då visar Maria Attström hur man framställer äggoljetempera och renoverar fönster med linoljefärg. 

Workshop och kurs – Naturliga vattenlösning den 25 och 26 maj. Då förmedlar Nigel Wells grundläggande kunskap om det livsviktiga vattnet och hur man renar vatten på naturligt sätt. 

Kurs – Halmbalshusbygge den 6-9 juni. Då lär halmbalsteamet (Herbert Gruber, Markus Beskow och Kristine Zetterström) både teoretiskt och praktiskt ut hur man bygger halmbalshus, putsar med lera både maskinellt och manuellt samt hur man sammanställer dessa bygglovshandlingar.  En kurs både för självbyggare och proffs. 

Kurs – Bygg hållbart tinyhouse den 14-16 juni. Då lär snickaren Ajuna Möller och självbyggaren Molle Nifkin dig att planera ditt alldeles unika tinyhouse. Detta både teoretiskt, praktiskt och visionerande. Själva bor de i sina tinyhouses i Höör och på Bornholm, vilket de även vill inspirera dig till!

Sommarkurs – Lerhusbygge den 10-11 augusti. Då visar Markus Beskow hur man blandar och använder lera när man bygger. Han lär ut många olika tekniker. Detta både praktiskt och teoretiskt. 

Välkommen till Ecotopia denna vår och sommar☺ 

Här kan du läsa mer om våra ekobyggerbjudanden: 
By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree