9 september, 2011 in Blogg

Färgsättning??

Post placeholder image

Det där med att välja färger är inte lätt inte. Vi skall ju både färgsätta skånelängan med tradition från 1800-talet och de nya byggnaderna mötesplatsen o framtidsverkstaden med linoljefärg. Mötesplatsen utgör en förlängning av skånelängan och framtidsverkstaden omringas både av skånelängan o mötesplatsen. Vi har suttit och målat med naturfärger på papper. Då insåg vi att skånelängan inte skall bli röd med vita fönster som den tidigare varit. Sedan har vi hämtat in förslag utifrån. Men att det inte kändes rätt för oss insåg vi när vi målade förslagen direkt på framtidsverkstaden.

Vi tror idag att skånelängan o mötesplatsen skall målas vita o att skånelängan kanske skall ha vita fönster som i Bohuslän …

och att framtidsverkstaden skall gullaseras med fönster i orange… Men i morgon ser det nog annorlunda ut. Vi har nu kommit i kontakt med inredningsarkitekten o målaren Alexander Ekenborn i Tomelilla. Alexander arbetar både praktiskt och visuellt. Han utgår från ritningarna och lägger in våra färgföreställningar på datorn så att vi kan se resultatet. Att hitta rätt färger överskrider nämligen också vår abstraktionsförmåga …Så nu får vi även ta till tekniska hjälpmedel o ser fram emot det förslag som Alexander kommer med så att vi kan föra en dialog. Det känns som om vi nu har ett första resultat i sikte. Kanske lite sent på året för linoljemålning men vi målar ju framtidsverkstadens panel och fönsterbågar inomhus. Vilket proffsigt stöd vi fick av målaren Alexander. Han kom med en pärm och visade våra förslag digitalt. Sedan hade han ställt samman olika nyanser i färgerna o förklarade varje färg utifrån svensk byggnadshistoria. Det var riktigt intressant. Dessutom hade han tagit med tidningar med bilder på byggnader och sammanställt egna förslag. Nu kunde vi föra en konstruktiv dialog och plötsligen föll färgsättningen på plats. Byggnaderna sammanlänkas genom att färger återkommer både i laserade och täckande ytor. Färgerna är beige, olivgrönt, terrakotta och gult. Sedan åkte Roland och Alexander till Ottossons Färgmakeri och beställde kulörerna som de nu blandar.
Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree