Laddar Evenemang

Sommarläger Tai Chi och Qi Gong

Välkomna till Tai Chi och Qi Gong sommarläger

Svenska Tai Chi Chuan Institutet inbjuder till Tai Chi & Qi Gong sommarläger på Österlen. Det lugna och avskilda läget gör detta till en retreat i en vacker miljö, med ett fint ekologiskt boende och mycket god vegansk mat. Vi har en stor och vacker träningssal, perfekt för Tai Chi och meditation.

Sommarlägret har två delar, första helgen som är öppen för alla med lite erfarenhet, sedan kan man delta hela veckan fram till och med torsdagen om man har varit med lite längre och kan hela Tai Chi-formen-

HELGKURS 28/6-30/6: Denna del av kursen är öppen för alla elever, både de som gått våra nybörjarkurser och de med längre erfarenhet och även för de med erfarenhet från andra skolor. Kursavgiften för helgkursen är 3650 kr inklusive kost och logi.

PROGRAM: Vi arbetar med utveckling och fördjupning av Tai Chi-formen, med grundövningar som ska få fram djupare kvaliteter i vår Tai Chi, med Qi Gong och meditation, och även med med partnerövningar och tillämpningar på ett sådant sätt att de förstärker varandra och fördjupa vår form.

HELA VECKAN 28/6-4/7: Denna del av kursen är öppen för de som gått fortsättningskurserna, eller har motsvarande erfarenhet av Tai Chi från andra skolor. Om du tvekar om har tillräcklig erfarenhet för att kunna delta hela veckan så kontakta Klas först. Kursavgiften för hela veckan är 6300 kr inklusive kost och logi.

PROGRAM: Vi arbetar med Tai Chi-formen, med partnerövningar och tillämpningar, och med grundövningar, Qi Gong och meditation på ett sådant sätt att de fördjupar och förstärker varandra. Beroende på din erfarenhetsnvå kan vi också arbeta med andra Tai Chi-former, som Tai Chi-svärd, -sabel, snabb Tai Chi och Tung-stil Tai Chi. Det hålls två organiserade lektionspass om dagen, plus en fri eftermiddagsträning. Lärare finns till hands under eftermiddagen för råd och hjälp med den fria träningen.

PROGRAM: Vi arbetar med Tung-stil Tai Chi, dess tillämpningar och med den tillhörande Dui Lian / partnerformen. Vi jobbar också med Tai Chi’s vapen-former utifrån var och ens erfarenheter, där vi går lite djupare i dessa och gör tillämpningar med partnerövningar av positioner från formerna, detta för att utveckla förmågan till att använda intention (Yi) när man gör formerna. Vi gör även andra övningar beroende på deltagarnas erfarenhet, som Kai He, den gamla Wu-stilen. Partnerövningar som San Bu/Tre steg, Da Lu/Fyra Hörn och Yang-stil Dui Lian gör vi också under denna helgkurs. På det hela taget en helg med fördjupning av de övningar som ibland inte får så mycket plats. Här finns också utrymme för en del individualisering av undervisningen i en relativt liten grupp.

BOENDE OCH KOST: Vi bor i 2- och 3-bäddsrum av olika utseende, i ekologiskt byggda stugor, och en del rum i den äldre bondgårdens byggnad. Det serveras vegansk kost (de som har särskilda krav på kost kontakta mej i god tid)

Observera att det går även att göra andra kombinationer av dagar för ert deltagande, men prata med Klas Larsson om det först. Om du är osäker på ifall din erfarenhet räcker för en del av kursen så kontakta mej också.

LÄRARE är Klas Larsson som har mer än 35 års erfarenhet av att undervisa Tai Chi Chuan och Qi Gong och han startade Svenska Tai Chi Chuan Institutet 1988. Han är elev till en av världens främsta Tai Chi-mästare, Tung Kai Ying, och följer dennes undervisning sedan 1984. Klas Larsson har stor erfarenhet av att undervisa all slags grupper och på alla nivåer, såväl erfarna och avancerade som nybörjare. Han har även utbildning i kinesisk medicin och akupunktur och har studerat det kinesiska språket och kulturen.

ANMÄLAN: Skicka din anmälan till Klas Larsson klas@taichi.nu och sedan (efter bekräftelse) betala in anmälningsavgiften (900 kr) till Svenska Tai Chi Chuan Institutets Plusgiro 415 29 09-0. Anmälningsavgiften dras av ifrån slutbetalningen. Anmälan bör göras så snart som möjligt då antalet rum sätter en gräns för hur många vi kan vara. Välkomna!

ARRANGÖR: Svenska Tai Chi Chuan Institutet

PLATS: Ecotopia på Österlen

INFORMATION: Har du några frågor kring kursen och om din bokning så maila info@taichi.nu

Vill du bli informerad om vad som händer på Ecotopia?

Då är du välkommen att prenumerera på Ecotopia Österlens nyhetsbrev.

Arkiv 2021
Arkiv 2020
Arkiv 2019
Tidigare utbildningar och evenemang…

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree