Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Hållbar Djurfriskvård

14 maj kl. 10:00 - 16:30

Naturmedicin som hjälper djur

Datum: 14 maj 2023

I denna kurs lär du dig vilka läkeväxter och homeopatiska mediciner du enkelt kan använda för att stödja ditt djurs hälsa. Kursen tar även upp frågor kring vad som är naturligt för respektive djur att äta och vilka samband det finns mellan våra djurs fodringsintag och ökade ohälsa.

Hur kan du förebygga, behandla med örter, homeopati och vad ska egentligen ditt djur äta för att må så optimalt som möjligt. Kursen vänder sig främst till dig med katt, hund eller häst men självklart är alla djurägare välkomna. Kursen bygger på ett inledande kunskapsintag om örtmedicin. Vilka växter s.k. medicinalväxter som används som läkemedel och vilka man framställer läkemedel ur. Vilka örter som är förebyggande, läker och stärker djurets hälsa.

Catharina Ehlo har lång erfarenhet från sin egen praktik och är inspirerad av Hildegard från Bingen, sin tids stora naturläkare, som levde som abbedissa på 1100-talet. Hon lägger grunden för nya tankar kring medicin samtidigt som hon vill öka förståelsen för skillnaden mellan symtombehandlande veterinärmedicin och botande alternativ- och komplementärmedicin.

Catharina lever för och med djur. Idag tre hästar, tio katter och två hundar. Hon är känd för sin djurkommunikativa ådra och har även bedrivit hästuppfödning i större skala på gården där hon bor och har sin praktik.

Mötet med naturmedicin kopplade till praktiska exempel från Catharinas egen praktik och gård får denna kurs att både bli lärorik och spännande!

Kommentarer från tidigare deltagare:

”Kanontrevlig kurs med en mycket kunnig kursledare”
”Lärande upplägg – lärde mig mycket på kort tid”
”Jättetrevlig dag och en intressant kurs”
”Fantastiskt på alla sätt och vis”
Superbra! Pedagogiskt och trevligt!”

catarina_liten

Kursledare: Catharina Ehlo har lång yrkeserfarenhet både från en djurklinik och från sjukvården. Detta ledde dock till att hon sökte andra vägar till läkande istället för den traditionella och utbildade sig i örtmedicin, homeopati, näringslära, anatomi och fysiologi. Catharina har byggt upp och leder idag två verksamheter. Under mer än 20 års framgångsrikt arbete med bland annat örtmedicin och näringslära på sin egen praktik Själens Stjärna bildade hon 2007 Stjärnörter där hon har tagit fram egna örtprodukter som framställs till djur. Dessa är registrerade som fodertillskott hos Jordbruksverket.

När: Söndag 14 maj 2023, kl 10- ca. 16.30

Plats: Ecotopia på Österlen

Investering (inkl 25% moms) inkl. vegansk lunch och fika: 850:-

För mer info: Skriv till oss eller ring 0703 330 814

 

Kursanmälan görs i 2 steg

1. Fyll i och skicka kursanmälan så får du en bekräftelse av oss.

2. Genom att betala in avgiften till Ecotopia på Österlen bankgiro 771-1955 är din plats i kursen säkrad. När avgiften inkommit får du en betalningsbekräftelse av oss. Innan kursstart skickar vi ut en mer detaljerad kursinformation.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

 
* Obligatoriska fält  

Avbokning & återbetalning Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av den totala kostnaden. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Vid avbokning innan 14 dagar betalar vi tillbaka din inbetalning minus en administrationsavgift (400 för fler dagar och 200 för en dag). Du kan sända en ersättare efter samråd med oss. Tvingas vi ställa in av någon anledning eller om du är sjuk och har läkarintyg betalar vi tillbaka hela din inbetalning.

I samverkan med Stjärnörter

Detaljer

Datum:
14 maj
Tid:
10:00 - 16:30
Evenemang Kategori:

Vill du bli informerad om vad som händer på Ecotopia?

Då är du välkommen att prenumerera på Ecotopia Österlens nyhetsbrev.

Arkiv 2021
Arkiv 2020
Arkiv 2019
Tidigare utbildningar och evenemang…

Kommande evenemang 2023

Veganskt ekocafé och matlagningskurser - Vilda ätbara växter 2023Bo i ekostugor
B&B