Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kreativ matlagningskurs

Väck din matlagningsglädje


Datum:
10 september 2023

En smakupplevelse kan aktivera alla sinnen och samtidigt ge kroppen näring och balans. Allt är lika viktigt! Hur vi planerar, handlar, skördar, tillagar och hur vi äter själva måltiden.

Genom matlagning kan vi få en djupare kontakt med oss själva och naturen runt omkring oss. Ekologiskt och hållbart både för oss själva och vår jord. Att dela med oss av vår kreativitet förgyller upplevelsen. Vi inspirerar varandra och låter smakerna, dofterna, texturerna, färgerna och formerna fylla våra sinnen. 

Denna kurs lockar fram din intuition och nyfikenhet. På ett öppet och fritt sätt skapar vi en måltid utan recept som vi sedan njuter av tillsammans. Vi tar tillvara på allt och arbetar med smaker hela vägen.

Johan guidar denna gemensamma process och delar med sig av sin matlagningsfilosofi, kunskap och inspiration. Obegränsade möjligheter ersätter rätt och fel. I denna kurs får du lära dig några grundprinciper som gör matlagningen kreativ, hållbar och flexibel.

Kursens upplägg:

Varje deltagare tar med en ingrediens från sitt hem. Det kan t.ex. vara en favoritråvara, någon grönsak från odlingen eller vilda växter. Gärna ekologiskt, veganskt, nöttfritt, gluten och laktosfritt så alla kan njuta av måltiden. Vi kompletterar råvarorna med trädgårdens vilda växter och blommor, samt det vi finner i Ecotopias skafferi. 

Några axplock från tidigare deltagare:

Ny dörr till livet, maten som finns runt oss! Alla borde göra detta. Tusen tack!” 
Fantastisk dag! Innehållsrik. Kunskapsrik. Smakrik!!!
Gillade mycket alla proffstips”
Toppendag! Jag kommer jättegärna tillbaka”
Helt fantastisk dag”

Kursledaren Johan Alexandersson har lång erfarenhet som köksmästare på fina krogar. Han lämnade staden för fyra år sedan och slog ner sina rötter i den bördiga myllan utanför Vitaby/Österlen. En gård som kallas EKA växer sakta fram med ekologiska odlingar, vilda växter och en matvagn där smakupplevelser skapas. För Johan är det viktigt att känna till ursprunget till de råvaror som han använder. Han njuter av naturens vilda växter och att få följa frö hela vägen till mogen grönsak.

Johan kommer från en konstnärsfamilj och tallriken är hans plattform för konsten. Han vill inspirera dig att låta alla dina sinnen få vara med på smakupplevelsen, att äta andaktsfullt i medveten närvaro.

”Att skörda vilda växter och hemodlade grönsaker stärker mina band till platsen där jag bor – För mig är det ett naturligt sätt att skapa balans och harmoni”  berättar Johan.

Varmt välkommen till denna kreativa helhetsupplevelse!

Datum: Söndag 10 september 2023
Tider: kl 10 – 15
Investering (inkl. 25% moms) med gemensam måltid och fika: 680:-
För mer org. information: Skriv till oss eller ring 0703 330814
För mer information kring innehållet är du välkommen att maila johantvilling@gmail.com eller ringa honom på tel: 0707 303508, EKA gården.

 

Kursanmälan görs i 2 steg

1. Fyll i och skicka kursanmälan så får du en bekräftelse av oss.

2. Genom att betala in avgiften till Ecotopia på Österlen bankgiro 771-1955 är din plats i kursen säkrad. När avgiften inkommit får du en betalningsbekräftelse av oss. Innan kursstart skickar vi ut en mer detaljerad kursinformation.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

 
* Obligatoriska fält  

Avbokning & återbetalning Vi har mjukat upp SAUFs (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag) standardregler för avbokning av öppen kurs. Detta innebär att din anmälan är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före kursstart debiteras 50% av den totala kostnaden. Vid avbokning och icke-deltagande utan avbokning 7-0 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. Vid avbokning innan 14 dagar betalar vi tillbaka din inbetalning minus en administrationsavgift (400 för fler dagar och 200 för en dag). Du kan sända en ersättare efter samråd med oss. Tvingas vi ställa in av någon anledning eller om du är sjuk och har läkarintyg betalar vi tillbaka hela din inbetalning

Vill du bli informerad om vad som händer på Ecotopia?

Då är du välkommen att prenumerera på Ecotopia Österlens nyhetsbrev.

Arkiv 2021
Arkiv 2020
Arkiv 2019
Tidigare utbildningar och evenemang…

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree