Vill du bli informerad om vad som händer på Ecotopia?
Då är du välkommen att prenumerera på
Ecotopia Österlens nyhetsbrev.

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Konstrundan på Österlen

15 april kl. 11:00 - 18 april kl. 17:00

Spegel spegel på jorden där VERNISSAGE FRE kl 12

Reflektionernas tid är här!
Vatten, lera och musik förenas i ett naturligt flöde när konstnärerna Johan Alexandersson och Milla Friis samskapar årets påskutställning på Ecotopia.

Öppettider: Utställning & ekocafé kl 11-17

Johan Alexandersson – Foto och ljudinstallation
Som barn stannade Johan upp innan han hoppade i vattenpölen. Han betraktade stillheten i spegelbilden och såg den surrealistiska värld som visade sig. Barnet har vuxit och med kameran i handen fångar han ett ögonblick av vattnets flöde. Ett naturligt collage skapas av det som finns under och över vattenytan.
Till spegelbilderna komponerar Johan musik inspelad på instrument han själv har byggt. Bäckens porlande, havets vågor, regnets droppar, fåglarnas kvittrande och några vänners instrument medskapar denna poetiska ljudresa.

Milla Friis – Keramik och skulptur
Milla Friis utforskar lerans möjligheter med naturen som främsta inspirationskälla. Hon jobbar med strukturer, former och färger som är jordnära, organiska och tidlösa. Keramiken är ett uttryck mänskligheten ägnat sig åt i alla tider och kopplingen till gamla föremål syns i Millas gestaltning. Leran är från jorden, med hjälp av vattnet formas den, genom luft torkas den för att sedan brännas i elden. En transformation med symbolvärde för hela vår existens. De fyra elementen är starkt närvarande för Milla i den keramiska processen och i denna utställning har vattnet en central roll. Vatten är liv, rörelse och formande – grundläggande för keramiken och för livet här jorden.

Johan och Milla är mångsysslare och bor på Ekagården, Österlen. Under denna utställning bjuder de in dig att reflektera över vattnets betydelse i ditt liv och här på vår jord.

Eka: https://www.facebook.com/Kultureka

Välkomna!

Detaljer

Börjar:
15 april kl. 11:00
Slutar:
18 april kl. 17:00
Evenemang Kategori:

Vill du bli informerad om vad som händer på Ecotopia?
Då är du välkommen att prenumerera på
Ecotopia Österlens nyhetsbrev.

Arkiv 2021
Arkiv 2020
Arkiv 2019
Tidigare utbildningar och evenemang…

Kommande evenemang 2022

Veganskt ekocafé och matlagningskurser - Vilda ätbara växter 2022Stugbokning
B&B