Intressanta möten

Tänk så många intressanta och medvetna människor man möter på Ecotopia. Människor i alla åldrar från olika länder och kontinenter. Studenter, anställda, entreprenörer, tjänstemän, ideellt verksamma…. från alla olika yrkesgrupper samt personer som inte hittat sin rätta plats i detta samhälle. Alla möten är lika intressanta! Den gemensamma nämnaren är att de ifrågasätter samhället vi lever i med konsumtionsberoende, vinstintresse (linjärt ekonomi), fossil energiförbrukning, monokulturell odling, osunda kosttrender, hus vars byggmaterial innehåller farliga ämnen etc. Så det är många diskussioner som förs, arbetsgrupper som utarbetar nya innovativa möjligheter och personliga uttalanden som görs. Både mellan kursdeltagare, i framtidscaféet, bland högskolestudenter, grupper på studiebesök eller andra besökare. Tänk att man får uppleva detta utan att lämna gården. Helt otroligt! Tack alla ni som på detta sätt bidrar till Ecotopias kunskapsbank men framförallt till en hållbar utveckling och vår tids paradigmskifte:)

Vi har fått förfrågningar angående kalendariet för 2016. Det arbetar vi med just nu. I december lägger vi ut en översikt på hemsidan och i januari 2016 hittar ni vår- och sommarprogrammet med möjlighet att anmäla sig. Det blir kurser om odling, permakultur, naturmedicin, halmbalshusbygge, cirkulär ekonomi, vegetarisk matlagning, rawfood etc. som till stor del hålls av redan utvalda kursledare på Ecotopia.

Förra helgen i samband med Vilda Oktober hade vi guidad visning av halmbalshusbygget. Det var riktigt spännande att bara fokusera på denna täta och fuktfria byggkonstruktion med dess förnyelsebara energilösningar. Just nu isolerar vi innertaket i uterummet med lin. Idag var sotaren här. Kajor hade byggt bon i Skånelängans och fäbodens gemensamma skorsten. Så nu kan deltagarna i lerugnbyggekursen med Johannes Riesterer elda i stugorna. Visst är det mysigt att elda i kaminen när höstlöven faller 😉

Photo_2015-10-29184623

Photo_2015-10-29185101

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.