Intensiv och kylig vår

Carl Schlyter var här och talade om cirkulär ekonomi i lördags. Vi planerar att bjuda in ekonomen Christian Felber till Stockholm i november. Han har utvecklat en ny modell The Economy for the Common Good och ett nytt banksystem. Christians första bok på engelska ges nämligen ut nu i sommar. Här kan du möta honom.

Det hölls två kurser i halmbalshusbygge efter vartannat med många diskussioner kring svensk och europeisk energiprestanda. Så nu är det klart att halmbalshuset som byggs på Ecotopia även är ett svenskt plusenergihus. Just nu håller vi på med taket. Bygger konstruktionen som fylls med halmbalar och tätar med miljövänliga tätskikt från Isocell.

Kursdeltagarna i Permakultur i praktiken och Traditionellt och miljövänligt måleri är aktiva och trotsar den kalla våren. På bilden ser du hur en grupp framställer slamfärg. Gemenskapsodlingen är på G i Skåne Tranås. Här blommar kastanjerna, plocksalladen står fint i det lilla växthuset liksom mållan på friland. Men gurkorna i växthustunneln frös ihjäl en onormalt kylig natt i maj:( Tillagade rabarbersylt med citronskivor igår. Visst känns det som om våren har kommit för att stanna? En växtperiod i slow-motion-tempo. Man kan följa den steg för steg. Bra för den medvetna närvaron. Enligt löpsedlarna skall det bli en kanonsommar 🙂 och visst tror vi alla fullt och fast på Aftonbladets väderprognos 😉

TIPS! Missa inte den ekologiska festivalen som gungar Mossagården! Mossagårdsfestivalen 12-14 juni i Veberöd!

blogg20150602

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.