Höstens kalendarium

Efter en helt otrolig sommar övergår Ecotopia från att ha ekoturister boende på gården till att hälsa kursdeltagare och grupper välkomna till kunskapscentret. Ekoturisterna har förutom Sverige kommit från Tyskland, Holland, Österrike och Danmark. De har haft mycket gemensamt med hållbarhetsfrågor i fokus och sina ”hållbara” engagemang inom bygge, läkarvård, skola etc. vilket lett till många härligt djupa samtal och diskussioner denna sommar. Hela sommaren har vi haft guidade visningar för att inte glömma sommarkurserna om permakultur (bilden är tagen av Sidsel Valum) och akvarellmålning i framtidsverkstaden samt retreat.

I höst har vi två premiärer nämligen Söndagsbrunch – Framtidscafé med Ulrich Nitsch i oktober och Julbord med vegetariskt, veganskt och rawfood salt & sött i december. Nytt i höst är även ekologisk hårvård och chokladskola med Herwig Maurer från Chokladbiten i Ystad. Välkommen och besök höstterminens kalendarium på vår hemsida.

Höet är i ladan och skörden överträffar allt hitintills gäller grönsaker, bär och fröer. Golvet i vardagsrummet i det gamla huset har målats med äggoljetempera, el och vatten har anslutits i halmbalshuset och nu förbereds köket när det regnar och takläggningen när vädret är torrt. Grannen som flyttar har erbjudit oss sina får och katter så det blir kanske inflyttningsfest även för dem i höst 🙂

collage_blogg_20160818

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.