Halmbalshusbygge

Certifierade halmbalar levererades i tisdags och vi lastade in dem i grannens lada. Fem personer ställde upp och hjälpte till så det tog bara två timmar. Nu monteras reglarna som vi prefabricerade i vintras och det är spännande att skåda utsikten från varje fönster. Helt nya perspektiv på gården. Det var klokt att vi satte upp ett väderskydd. För nu har vi en vindstilla, torr och varm arbetsplats – riktigt mysigt. Här skulle man nu faktiskt kunna äta en middag vid dukat bord med tända ljus… snart är det dags för taklagsfest. Men först hålls kurserna i halmbalshusbygge. I den andra kursen Halmbalshus i passivhusstandard! finns faktiskt restplatser kvar. Så det går fortfarande att anmäla sig.

Erik var här och har beskurit sina fruktträd. Under Valborg och första maj gör inget annat än att ta hand om odlingen. Då arbetar vi ute även om det regnar…! Nu ser vi nämligen vilka plantor som kommit upp när vi lyfter på marktäckningen. Gräset har också hunna växa så att vi kan samla gräsklipp. Vi är nog lite sena i år men det går inte att göra allt på en gång. Vintersalladen går snart i blom så den vi äter får vi skörda. Resten får stå kvar så att vi kan samla fröer. Dessutom skördar vi nässlor, våtarv, maskroser, kirskål etc. härligt i salladen, till gröna smoothies och i maten 🙂

Framtidskaféet med Ulrich Nitsch har utvecklat sig till ett genuint möte styrt av öppna, ärliga och mycket personliga dialoger. Det ena studiebesöket avlöser det andra. Främst internationella studenter från hela världen. Så inte tyska, vilket jag trodde, utan engelska är det som gäller. Vilka kulturella dialoger och möten man får vara med om och alla har vi hållbarhetsfrågor i fokus 🙂 Hela mitt liv har jag drömt om att resa till Tibet. Nu har jag blivit inbjuden dit. Vilken spännande vår!

150425

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.