En dag med fyra tider

Precis som året med sina fyra årstider består mitt nuvarande liv av fyra tider. Jag alternerar mellan verksamheten, odlingen, renoveringen av skånelängan och halmhusbygget. Idag har jag förutom att arbeta på kontoret som utgör den största andelen planterat kronärtskockor, skördat sparris, markerat spröjsen i uterummet, planerat mönstergivningen av kakel i badrummet, beställt tapet och tillagat chokladmoussetårtor. Skånelängan renoveras för uthyrning till en barnfamilj, halmbalshuset byggs för egen inflyttning, odlingen förbereds för att även täcka vinterns matbehov och i verksamheten, som kräver den största arbetsinsatsen, händer det något nytt varje dag.

Det mest spännande i verksamheten på sistone var nog när deltagarna från kursen Bärkraftigt byggande och boende med ekoarkitekten Varis Bokalders och lärarna från Högskolan i Dalarna var här. Det blev ett härligt återupplivande av gamla minnen från 2009 då man själv deltog. Men visst kursen i halmbalshusbygge var lika speciell som varje år. Fick bl.a. möta gästföreläsaren Niklas Olsson som bygger ett halmbalshus i Hälsingland. En medveten biolog med civilkurage som planerar agroforestry;)

Här kan du se mer om halmbalskursen.

I morgon startar grundkursen i biodling, på söndag erbjuder jag rawfooddessert på matfestivalen i Brösarp och på torsdag arrangerar energi- och klimatrådgivaren på Ystad och Tomelilla kommun en temakväll om solenergi på Ecotopia. Allt detta samtidigt som man omges av en fantastisk natur med dess härliga känsla som du ser på bilderna 🙂

collage_blogg_200516

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.