2017 syns bakom knuten…

Nu står det ett nybyggt halmbalshus på Ecotopia som väntar på besked från kommunen. Bygglovschefen och controllern var här och slutbesiktigade. Det är en ren njutning att gå in och ta en paus i en byggnad som man i detalj har planerat. Det är outstanding! Men utan Ryszard hade det inte funnits något hus. Efter besiktningen var det därför dags att tacka världens duktigaste byggarbetare som byggt halmbalshuset på två år. Ett bevis på vad en man kan. Söker du inför nästa års byggplanering en mångsidig och jätteduktig byggarbetare med svensk firma? Hör då av dig till oss så förmedlar vi gärna kontakten.

Häromdagen hade jag turen och mötte skorstensfejarmästaren Daniel Grip. Äntligen kan man börja planera de evenemang som riktar sig till ugnsbyggare och allmänheten som planerar att renovera eller installera en ny kamin. För det är mycket att tänka på vad gäller brandsäker uppvärmning med ved. Och visst är det härligt med värmen från en braskamin, vedspis eller lerugn. Men nästa år erbjuds även andra kurser liksom söndagsbruncher, temakvällar och utbildningar. Allt från det vilda köket, halmbalshusbygge, permakultur, ekologisk odlingskurs och hållbar ekonomi till örtvandring, rawfood, yoga, hållbar biodling, lerklining, enskilda (krets)avloppslösningar och hållbart måleri. Första dagen för de flesta anmälningarna är den 30 januari 2017 – så inleder vi vårt nya år. Men redan den 28 december kan du se översiktsplanen i kalendariet och första utskicket går ut den 2 januari för er som redan vill planera in vårens utbildning Economy of the Common Good (ECG) den 18-21 mars 2017.

I fredags var det dags för det andra julbordet. Det är otroligt glädjande att även detta julbord var fullbokat. Julbord med vegetariska rätter och alkoholfria drycker ”gick hem” så vi planerar in det nästa år igen;)

Stressa nu inte för mycket utan ta en paus och luta dig tillbaka. Känn kroppen och låt andningen flöda fritt… tänd ett ljus och färst blicken på det strålande skenet…njut av din närvaro just i denna stund;)

TACK för det gångna året! Vi önskar Dig ett glatt julfirande i varm gemenskap och ett lyckosamt nytt år!

Välkommen åter! Ecotopia öppnar igen den 1 februari 2017.

collage_blogg_161212

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.