22 juli, 2020 in Blogg

Vilda växter & hampa denna vecka

Post placeholder image

Krögaren och kocken Anita Zieme från Börringekloster kommer till Ecotopia och håller sin workshop om vilda ätbara grönsaker. Det skall bli spännande att uppleva hennes dag. 

Både vildhallon, krusbär, röda vinbär, svarta vinbär och surkörsbär är mogna så vi plockar och fryser in men fördelar dem även över frukostchrunchyn och använder dem i rawfoodtårtor. Vilda ätbara växter som svinmålla, mjölmålla, våtarv, ängssyra etc. skördas också och tillagas. 

Sedan kommer David Appelgren. Han berikar Ecotopia varje år med sina innovativa idéer som ekoboende och ordförande i svenska hampaföreningen. David befinner sig i ständig utveckling och har alltid något nytt på gång. På fredag håller han i temakvällen kl 18.30 och på lördag är det dags för matlagning. Hampasmör är något av det godaste jag vet… Här kommer receptet:

Rostat hampasmör

2 dl oskalade hampafrön

2 msk hampaföolja eller annan vegetabilisk olja

1 nypa havssalt

Rosta hampafrön i en stekpanna eller på en ungsplåt. Smaka av med jämna mellanrum tills du hittar rätt och önskad rostningsgrad. Påminner lite mer om jordnötter eller popcorn efter att de rostats ett tag. 

På bilden ser du hampabiffar 🙂

Välkomna till temakvällen med David Appelgren!
By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree