liaa
Peacefood
På Ecotopia tillagar vi Peacefood. Vad är det?
Vegansk mat har kommit för att stanna. En stor första våg blev snabbt en bred rörelse. Nu kan den nya och för alla bättre livsstilen uppstå – för oss som äter, för människor i hungrande länder som får behålla sin mat, för miljön och alla djur.
Peacefood är växtbaserad, hälsosam näring på vetenskaplig grund. Vi vill inspirera dig till att laga sund och smakrik mat med gott samvete och njuta av den.
Måltiderna som vi serverar är veganska och med mycket låg glutenhalt. Allt fler människor lider av glutenintolerans och denna siffra bara stiger. US-neurologen dr. Davis Permutter utgår ifrån att 30-40 % av befolkningen inte tål gluten delvis utan att veta om det eller förstår hur det påverkar dem. Brödet som vi köper från Hantverksbageriet innehåller gluten så vi ber er informera oss så ersätter vi det med ett glutenfritt bröd.
Soja undviker vi också. Detta då många har sojaallergi. Sojabönan odlas under outsägliga förhållanden i Latinamerika, leder till urskogsavverkningar och fråntar ursprungsbefolkningen sitt livsrum. Dessutom är sojabönan övervägande genmanipulerad och utgör därmed en inte kalkylerbar risk för framtiden.
Vi prioriterar lokalproducerade och ekologiska produkter. Därmed samverkar vi med småskaliga lokala producenter. Stiftelsen Biodynamiska produkter och Mossagården kompletterar med ekologiska produkter. Den vilda ätbara växten från gården intar också en plats i vårt kök.
Peacefood gör anspråk på att ätas i fredlig stämning och näringsintaget betraktas som en helhetsupplevelse från ursprung och producent till våra gästers smakupplevelser i en harmonisk, wifi-fri och sund miljö med levande ljus i varm gemenskap.
Detta erbjuder vi våra kursdeltagare och gäster och hälsar er
Välkomna till denna fridfulla smak- och helhetsupplevelse!
Dr. med. Rüdiger Dahlke, banbrytande läkare och psykoterapeut i Mellaneuropa vars böcker utgivna i 28 språk bygger broar mellan skolmedicin och naturmedicin.