Veganskt & Rawfood & Vilda växter
På Ecotopia följer vi årstiderna. Först går vi en runda på gården för att se vilka växter vi kan skörda. Sedan tittar vi i skafferiet och ser vad som finns tillgängligt. Råvarorna är ekologiska och lokalproducerade. Kolonialvarorna köper vi från Stiftelsen Biodynamiska Produkter och Kung Markatta. Fantasin har inga gränser. Matkreation är för oss ett nyckelord. Vår inspiration hämtar vi från internationella veganska kök i länder som Indien, Thailand, Mexiko, Japan, Marocko, Karibien, Italien och Österrike. Bakom utvecklingen av rawfoodköket står rawfoodkocken Kathrin Söderberg och ”ogräsköket” krögaren Anita Zieme på Börringekloster samt köksmästaren Johan Alexandersson.
Öppettider 2023
Guidad visning kl 14 – ca. 16.30
Datum: 2, 9, 16, 23 och 30 juli.
Kurser:
16/4 Inspirationsdag – Vilda ätbara växter med Milla Friis
27/4 Matlagningskurs – Vilda ätbara växter med Anita Zieme
18/6 Ayurvedisk matlagningskurs – Stärk din hälsa med Anne
Kristoffersson
10/9 Kreativ matlagningskurs – Väck din matlagningsglädje
med Johan Alexandersson
21/9 Matlagningskurs – Vilda ätbara växter med Anita Zieme
Välkomna!