14 februari, 2024 in Blogg

Samlingsutställning Österlen-keramiker

I påsk är det dags för en samlingsutställning på Ecotopia. Temat för denna utställning är ”samverkan” och i dagsläget samverkar tjugo keramiker med sina verkstäder. Alla aktiva konstnärer och hantverkare på Österlen.

Vi tror på gemenskap och nätverkande i denna tid, leran som naturens gåva i alla dess former och konstnärer som ger sina berättelser gestalt.

Vi presenterar var och en och ställer ut deras keramiska konstföremål. Dessutom gör vi en karta så att besökare kan besöka dem under konstrundan och därefter. Det skall bli spännande att möta keramikerna och deras alster i mars under inlämningshelgen.

Kajsa Leijström från Kajsas Konst och keramik förbereder en kollektion inför påsk på temat ”flow” (se bild). Den är inspirerad av samspelet mellan sand/strand o vatten och kontraster mellan glaserade o oglaserade ytor.  Hon planerar att ta sitt sista paket av den vackra lokala Fyle-leran till projektet. Det ser vi fram emot.

Denna utställning ramas in av fotografen Jacob Levallius. Fredagen den 29 mars kl 11 uppträder duon Ekaij som denna dag släpper sin första demo. Musik med texter som leder oss in i drömmarnas värld…

Genom detta inlägg sprider vi rosor på Alla hjärtans dag till alla er som samverkar och stärker varandra, dig som läser detta och våra gäster under påsken 🙂
By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree