17 september, 2021 in Blogg

Livet på Ecotopia

Post placeholder image

Min resa som praktikant började på Irland där jag, Anna Bauernfeind från Österrike, praktiserade på en nobel turist-cottage. Både mina skolkamrater och jag vande oss vid de närmast perfekt klippta gräsmattorna och buxbomshäckarna.  

När jag för första gången gick runt på Ecotopia blev jag helt slagen av skillnaden. Förstå mig rätt. Jag blev slagen av skillnaden på ett positivt sätt. Jag blev medveten om att jag mådde bättre här än jag någonsin hade kunnat må på Irland. Jag uppskattade närheten till naturen, de höga ängarna och fåren som hjärtligt hälsade på mig. Även mina nya kollegor bemötte mig på samma hjärtliga sätt vilket fick mig att känna mig entusiastisk. Det utlöste känslan av acceptans inombords vilket jag fick njuta av in i det sista. 

I vego-matvagnen som även stod här när jag kom inspirerades jag av Johan och hans crew liksom av den kärlek som återfanns i varje maträtt. Så jag började att prova på att laga egna rätter med vilda ätbara växter och la mycket mer tid och medvetenhet på min egen matlagning. 

Efter två veckor åkte jag och min skolkamrat Peter till Köpenhamn. Där njöt jag av alla ljud och stadens liv och rörelse men även av skönheten och människorna jag mötte. Men denna utflykt visade mig också hur härligt och vackert livet på landet är. Vilket i sin tur ledde till att jag ännu mer värdesatte naturen som jag var omgiven av. När jag nu tänker på detta vet jag att efter denna månad kommer alltid en del av mig att längta tillbaka till denna plats, Ecotopia. 

Peter och jag i Köpenhamn
Johan und Milla gör VegoMat

VegoMat måltiden 
Min frukost förändrades från en skål müsli i stress till njutning i lugn och ro. By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree