25 oktober, 2023 in Blogg

Kalendariet 2024

Efter ett mycket arbetsrikt år har vi nu kommit fram till skiftet mellan två kalendarier. Endast vår söndagsbrunch om inre och yttre ljus under Österlen Lyser kvarstår.

Välkommen och boka bord söndagen den 5 november!

Så nu blir det fullt fokus på 2024. Denna gång släpper vi inte hela kalendariet till Lucia utan lägger in evenemangen efterhand som de är färdiga att publiceras.

Naturligt vatten och biologiska reningsverk blir ett övergripande tema. I konstutställningen till påsk presenteras keramikverkstäder på Österlen. Detta inramat i Jacob Levallius konst och design med konsert och demorelease. Ett ”nygammalt” team leder kursen i halmbalshusbygge. Åke har gått i pension och Annilie i Sala tar över den ekologiska odlingskursen. Och så vidare….

Årets skörd är rik på många plan och har lett till kunskapscentrets vidareutveckling. Nya dörrar har öppnats. Intresset för ekobygge, örter och vilda ätbara växter, naturlig friskvård, klimatanpassning och återbruk är oförändrat med stigande tendens. Workshops med ”hands on” har fått större betydelse.

Dialoger mellan kursdeltagare har stärkts och fördjupats. Gruppkänslan liksom känslan av samhörighet är påtaglig. Många har delat med sig av inspiration och erfarenhetsbaserad kunskap. Det har förts ivriga samtal kryddade med skratt både under grupparbeten, i workshops och under pauserna. Det gläder oss 🙂

Det gäller ju att ta vara på skörden, samla frön och så dem i rätt tid. Inte bara för nyvunnen kunskap utan även för proteinrika bönor som nu hänger på tork i långa rader dvs. torkbönor eller kokbönor som de också heter. När tillfälle ges är det sedan dags att plocka av baljorna och pilla ut bönorna. Sedan kan vi blötlägga och tillaga dem och spara några frön till sådden. Precis som när vi implementerar inspiration och får nytt liv att börja gro 😊

Vi ser fram emot det nya året med all inspiration som kommer att flöda! Det finns ju inget viktigare än samverkan mellan likasinnade i denna nya tid 🙂 Och att ersätta gamla perspektiv med nya 🙂 Och att väcka inneboende kunskap till liv 🙂 Eller hur??
By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree