31 januari, 2024 in Blogg

Från kaos till ny och högre ordning

Vi är många som ser förändringarnas vindar blåsa åt rätt håll. Ja, du läser rätt! Detta även om dagens kaos är större än någonsin. Men det krävs ett visst mått av kaos och oordning för att en ny ordning skall uppstå.

En ny ordning skapas inte ur en befintlig ordning. Först uppstår kaos. Sedan börjar saker falla på nya platser och nya former uppstår. Man kan jämföra det med en storstädning hemma.

När man har bestämt sig för att ändra inredningen, atmosfären och höja trivselfaktorn hemma samtidigt som vill göra sig av med allt som inte ”när” en längre. Då kommer nog hemmet först att hämna i kaos och slutligen har det mesta bytt plats och mycket har lämnat. Under tiden man vänder upp och ner och fram och bak på allt känns det jobbigt och dammigt när man går där mellan prylarna och varken vet in eller ut.

Men plötsligen börjar saker falla på plats och det börjar bli roligt. När sedan det nya rena rummet tagit form vill man inte tillbaka till det gamla längre. Man känner den nya energin, lättnaden, upplever rummet på ett nytt sätt och känslan av en nystart tar över. Vill man då att det skall vara som förr? Nej man tänker nya tankar, känner nya känslor och funderar på om man inte skall förändra nästa rum också.

Det flyter en våg av kreativt gestaltande och man flyter med. Det känns som första dagen av resten av ens liv…. Livet är konsten att leva med ständig förändring. Nu har livet tagit över och man går kanske stolt som man är och skaffar några nya plantor som renar luften…

Kaos är en aspekt av det som nu återspeglas i stort i vår värld. Ju mer vi städar i vårt inre ju mer ordning dvs. fred, harmoni, kärlek, förtroende, medkänsla, solidaritet etc. skapar vi i den yttre världen 🙂
By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree