31 juli, 2023 in Blogg

Anna Ulvek, Ett möte 2018, svart granit

Post placeholder image

Anna har lämnat skogen i Östra Göinge och flyttat St. Olof. Hon har gått på den anrika konstakademin i marmorstaden Carrara, Italien. Detta med inriktning på skulptur och framför allt sten. Anna avslutade sina studier med en magister i fri konst med examensarbete i konsthistoria.

Under studietiden hyrde hon in sig i verkstäder och gjorde skulpturer vid sidan om. Detta i Pietrasanta, det viktigaste internationella centret för konstnärlig marmorberarbetning med konstnärer från hela världen.

I och med flytten till St.Olof sökte hon platser för tre skulpturer. Nu står en skulptur utanför hennes nya hem. En annan på Byvägen 35 och den tredje på Ecotopia.

Skulpturen med namnet ”Ett möte” har placerats vid skogsträdgården. Anna fick ett sten-stipendium och köpte stenblocket i Svarta Bergen. Svart granit från Hägghults diabasbrott. Skulpturen är från 2018 men bearbetades igen 2023. Den väger 1,3 ton.

Detta skulpturala verk bjuder nu in till möten. Mötet med naturen, mötet människor emellan, mötet mellan olika former, mötet med djur, mötet med sten…. och sist men inte minst mötet med konst och konstnärinnan Anna Ulvek.

Med ett varmt tack till dig Anna för att du också valde Ecotopia!
By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree