Bed & Breakfast

Ekostugor

Ecotopia kan nu erbjuda fem ekostugor för övernattning, varav en tillgänglighetsanpassad, i olika naturmiljöer. Varje stuga har 2-4 bäddar. Ekostugorna har byggts olika både vad gäller konstruktion och ekologiska materialval som halm, lera, torkad lersten, skiffer och trä. Som isoleringsmaterial har lin, hampa, halm, trä- och fårull använts. Två duschrum och fyra kretsloppsanpassade toaletter hittar man i mötesplatsens serviceenhet, 1-2 minuters gångväg från stugorna. Här finns även tillgång till kylskåp, skafferi, vattenkokare etc. Den tillgänglighetsanpassade Stenstugan har eget kök, dusch och wc. För elkänsliga personer kan uppvärmningen ske med ved i Skånelängan och Fäboden. Halmbalsstugorna och Stenstugan värms upp med jordvärme.

Stenstugan (tillgänglighetsanpassad)

Pris per övernattning för 1-2 personer: 650:-
Pris per övernattning för 3-4 personer: 850:-
Frukostbuffet i ekofiket per person: 75:-

Stenstugan som har en öppen planlösning, är försedd med kök, dusch och wc. Här kan fyra personer bo och övernatta i två sängar och en våningssäng.

Stenstuga

Halmbalsstugor

Pris per övernattning för 1-2 personer: 400:-
Pris per övernattning för 3-4 personer: 650:-
Frukostbuffet i ekofiket per person: 75:-

Dessa stugor är isolerade med halm. Den ena har lerklinade väggar och ett lergolv den andra är inredd med trä. Halmbalsstugan (lera) har fyra bäddar inkl. en våningssäng och halmbalstugan (trä) har två bäddar. Stugorna värms upp med jordvärme.

Halmbals

Skånelängan och Fäboden

Pris per övernattning för 1-2 personer: 400:-
Pris per övernattning för 3-4 personer: 650:-
Frukostbuffet i ekofiket per person: 75:-

Skånelängan (1 dubbelsäng) och Fäboden (4 bäddar varav en dubbelsäng nere och en våningssäng uppe) är hopbyggda som en parstuga. Skånelängan är byggd av torkad lersten och isolerad med lin. Fäboden är en genomgående träkonstruktion isolerad med fårull. I dessa stugor har även vedkamin.

skanelanga

Fler priser och bokning

Hyra lakan och handduk: 85:- Ta gärna med dig egna lakan och handduk.

Veckopris (7 nätter) för boende : Rabatt 15%

Barnrabatt: 25-50%

Stugbokning

1. Fyll i och skicka så får du en bekräftelse av oss.

* Obligatoriska fält

Ecotopia Österlens avbokningsregler: Din bokning är bindande så snart du har fått en bekräftelse skickad till dig. Vid avbokning 14-8 dagar före ankomstdag debiteras 25% av kostnaden. Vid avbokning och icke-ankomst utan avbokning 7-0 dagar före ankomstdag debiteras 50% av kostnaden. Vid bokning av fler stugor dvs. för större sällskap tillkommer handpenning (25%) för säkrad bokning. 

Ekocafé
vegetariskt- veganskt-rawfood

Vårt ekocafé har öppet kl 11-17 följande söndagar med guidad visning kl 14

maj: sön 27/5
juni: sön 10/6
juli: sön 1/7 8/7 15/7 22/7 och 29/7
aug: sön 5/8 och 12/8

Boka gärna bord här.

Studiebesök mars-november