Temakväll Örtmedicin – Huskurer

header_naturmedicin_web

Undvik förkylning i vinter

Datum: Torsdagen den 12 november 2015

Denna temakväll handlar om hur man kan förebygga och behandla olika förkylningar. Mot förkylning hjälper inte antibiotika men det finns mycket man kan göra själv genom örter, olika medel och oljor med bakterie- och virusbekämpande egenskaper som stärker immunförsvaret och gör cellväggarna mer motståndskraftiga mot infektioner. Medicin från naturen som är antibakteriell, antiinflammatorisk, slemlösande och antioxidantrikt. I naturen finns alla komponenter som behövs för att förebygga och läka infektioner i luftrören som t.ex. bronkit, hosta, snuva genom huskurer som att lägga på omslag, inhalera, gnugga in bröstkorgen, dricka avkok etc.
Catharina Ehlo föreläser om hur hon tagit fram örtblandningar för luftvägar, leder/muskler etc., om enskilda örters användningsområden och hur de framställs. Men temakvällen handlar också om homeopati, som på ett milt men djupgående sätt bistår kroppens egen inneboende förmåga att läka sig själv. En säker och biverkningsfri naturmedicin som triggar dessa naturliga läkningsprocesser och på det viset återskapar hälsa.

Denna kväll få du smaka på örtte och kan köpa med dig örtblandningar hem. I anslutning till denna temakväll kan du anmäla dig till Catharinas nästa kurs på Ecotopia under våren 2016.

catarina_liten
Föreläsare: Utifrån ett mångårigt intresse för örter och naturens krafter startade Catharina Ehlo Stjärnörter. Efter mer än 10 års framgångsrikt arbete med bland annat örtmedicin på sin egen praktik har hon tagit fram egna produkter som hon framställer både till människor och djur (registrerade som fodertillskott hos Jordbruksverket). Catharina är inspirerad av Hildegard från Bingen, sin tids stora naturläkare, som levde som abbedissa på 1100-talet.

Tid: Torsdagen den 12 november 2015 kl 18.30 – ca. 21
Plats: Ecotopia
Inträde: 100 kr
Ekofik: Öppet innan föreläsningen och i pausen
Mer info: Skriv till oss eller ring 0417-23034