Sommar, måleri, permakultur…

Nu är sommaren här och det med råge! Så nu målar Maria Attström, som höll kurser i miljövänligt måleri på Ecotopia i våras, mötesplatsen med vattenglas och Alabasters silikatfärg. En miljövänlig vattenburen mineralisk färg som inte innehåller någon plast. Det fina resultatet ser du på bilden. Dessutom nyttjar vi högsommaren till reparationer och färdigställande av taken på halmbalsstugorna etc. Detta mellan varven när vi inte bygger halmbalshuset.

Certifieringskursen i permakulturdesign med Christoff Schneider avslutades i veckan. En mycket lärorik och intensiv kurs som bygger på Bill Mollisons livsverk The Designers Manual. Catharina Ehlo ledde gruppens örtvandring. En annan praktisk övning var att slå gröngödsling i skogsträdgården med japanska trädgårdsredskap bland ätbart och manshög råg. I denna tidningsartikel kan du läsa mer. Det var sista kursen för denna vår och sommar. Vill du veta vad som händer i höst? Besök då vår översikt i kalendariet.

För att ge gäster och gruppdeltagare ett fritt och skyddat utrymme på Ecotopia har vi satt upp skyltar som hänvisar till våra guidade visningar. Det känns faktiskt riktigt bra att inte ha främmande människor med kameror utanför sovrumsfönstret en söndagmorgon 😉 Nu är det semesterboende i ekostugor som gäller. Trevliga ekoturister som liksom vi njuter av Österlen i solsken!

GLAD SOMMAR!

blogg20150717-1
blogg20150717-2

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.