Utomhusmåleri på trä och puts (del 1)

header_maleri_2015

Datum: Lördagen den 9 maj 2015

Vad behöver man tänka på vid målning utomhus? Vad finns det för hållbara miljövänliga färger?

Denna kurs handlar om de traditionella teknikerna: kalk, silikat och slamfärg. Givetvis är du välkommen med frågor om andra färger också…

Det är inte alltid lätt att veta vilken färg man ska välja till fasaden på sitt hus. Vilken färg är det som sitter där nu? Går det att underhålla?

Meningen är att du efter denna dag ska ha tillräcklig kunskap för att ta dig an ett eget måleriprojekt med dessa färgtyperna.

De traditionella färgerna är ofta bättre för miljö, hus och människa. De tillverkades lokalt av tillgängliga råvaror och man kunde enkelt underhålla själv. Ofta är de färgerna billigare, både per kvadratmeter och i det långa loppet, än moderna färger.

För att få ett bra och beständigt resultat så är det en del faktorer att ta hänsyn till såsom väder, underlag mm.

Dagen inleds med en genomgång av de mineraliska färgerna: kalk, silikat och kalkcementfärg( KC). Dess historik, sammansättning och användningsområde. Vi diskuterar förutsättningar, fallgropar och vad man ska tänka på. Du får blanda och måla med kalk, lära dig om pigment och hur man pigmenterar kalkfärg. Sedan fortsätter dagen med en genomgång och kokning av slamfärg och avslutas med måleri i praktiken.

I kursavgiften ingår Otto von Friesens bok: Golv, fönster, färg & kalk. Allt material som används under kursen ingår. Men det blir också försäljning av material att ta med sig hem till reducerat pris. Både penslar och pigment och olja m.m.

Som introduktion till denna workshop hänvisar vi till temakvällen den 19 mars kl 18.30. Läs mer om den här.

[custom_frame_right shadow=”on”]maria_maleri[/custom_frame_right]Kursledare: Maria Attström driver målerifirman Econyans och har lång yrkeserfarenhet av byggnadsmåleri, färgsättning, färgmaterial och form. Hennes fokus ligger på det estetiska samtidigt som hon utgår från miljövänliga, ekonomiska och långsiktigt hållbara tekniker dvs. måleri med linoljefärg, slamfärg, äggoljetempera, limfärg och kalkfärg. Sedan slutet på 90-talet arbetar hon med traditionellt måleri, dekorationsmålning och linoljefärgstillverkning. Att göra egen färg är inte så svårt, det är lite som matlagning; lite grundläggande kunskap och träning, sen kan man experimentera, menar hon.

När: Lördagen den 9 maj 2015 kl 10-16.30

Plats: Ecotopia på Österlen

Kurskostnad (inkl 25% moms) inkl. vegetariska lunch/fika och bok: 855 sek

Rabatterad kurskostnad för del 2 (den 13 juni) och denna del 1: 1650:- (ordinarie pris 1810:-)

Begränsat antal deltagare

Sista anmälningsdag: 30 april 2015

För mer information: Kontakta oss här eller ring 0417-23034

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree