5 mars, 2024 in Blogg

Dags att planera odlingen inför årets första skörd 😊

Det känns mer angeläget än någonsin att odla, förädla och framställa sund mat. Att börja tänka på den egna självförsörjningen och bli en resurs för andra. Att bruka jorden klimatsmart, välja nya växter och bygga bördig jord i samklang med naturen. I stället för prepping av frystorkad mat kan vi ju odla och förädla, eller hur? Dags att självhushålla och fira våra egna skördefester 🙂

Denna vår erbjuder vi tre kurser som handlar om odling, förädling och mathantverk. Hela resan från frö till sund mat. Dessa kurser riktar sig både till dig som är nybörjare och dig som redan odlar, vill fördjupa sig och blicka in i framtiden.

Fördjupningskursen den 1-4 maj som till största del är praktisk, handlar om framtidens sätt att odla och dagens inledda utveckling av en ny trädgårdskultur. Den nya trädgårdskulturen hittar värdefulla kulturväxter, använder vilda ätbara växter och brukar jorden på ett annat sätt än tidigare. Här täcks marken, vitaliseras jorden, används biokol och byggs humus. Tre experter på ekologisk odling, trädgårdsmästeri och ekologiskt lantbruk med lång erfarenhet av permakultur och biodynamisk odling håller denna kurs.

Hampa hör också till morgondagens gröda. Den möter vi nu allt oftare på marknaden. Både vad gäller mathantverk, kosttillskott, byggmaterial, papper etc. Den är proteinrik, lätt att odla, man använder växtens alla delar och den stödjer kroppens läkningsförmåga. Den 21 april kommer hampaodlaren David Appelgren från Ombergs ekogård och håller en workshop som både innefattar matlagning, föredrag och gemensam måltid.

Grundkursen i odling och förädling den 26-28 april är för dig som vill starta upp. Den leder dig in i odlingens värld så att du kan börja skörda och förädla.

Här i översikten hittar du alla tre kurserna:

Med en upplyftande första vårhälsning från Ecotopia!
By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree