Välkomna och glad påsk!

Först och främst vill vi att du skall veta att både vår operatör och vi haft datakrångel. Har nu uppdaterat formulären, rensat och städat upp och ropat på hjälp. Vi beklagar de hinder som uppstått i vår kommunikation. Tack ni som ring upp och hänvisat oss till problemen!
Landshövdingen Margareta Pålsson besökte Ecotopia. Det var ett trevligt och inspirerande besök. Här kan du läsa mer i hennes blogg http://landshövdingen.se/

Efter homeopatikursen med Margaretha Orvelius följde halmbalskursen i helgen.

Vår byggchef Bengt Casselblad från Tomelilla kommun föreläste om den nya bygglagen. Vilket verkligen uppskattades liksom när självbyggaren Eva Samuelsson berättade om sin resa från planering till bygglov och byggstart. Herbert Gruber höll som vanligt i kursen. I år tyder mycket på att deltagarna väcker nätverket SSN Swedish Strawbale Network till liv 🙂

utb

Renoveringen av det gamla stallet har påbörjats. Vi fyllde säckar med gammalt glasull och såg ut som kineserna i Beijing i Rapport igår dvs. även vi bar andningsmasker. Dessutom konstaterade vi att en vägg inte var bärande längre så vi fick riva den och bygga upp en ny yttervägg. Det är väldigt skönt att även rensa upp i denna byggnad med huvudsyftet är att få en ”höskulle” dvs. en lagringsplats under taket till djurens hö.

husuthus

flagga

Nu nalkas Österlens konstrunda och påskhelgen. Så vi har monterat en ordentlig skylt utmed vägen för er som tidigare missat infarten och kört förbi. Dessutom hissar vi en flagga med Ecotopias logga och öppnar utställningen Ecotopias NaturResurser på fredag kl 10.

Vi har öppet 18-21 april från 10 till 18. Välkomna och Glad påsk!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.