Nyttoväxtens Ekocafé

Veganskt & Rawfood & Vilda växter


Öppettider 2020

Söndag 14/6, 5/7, 12/7, 19/7, 26/7, 2/8 och 20/9 kl 11-17

Guidad visning kl 14-16 (ingen anmälning) 

Rawfoodvecka med rawfoodkocken Kathrin Söderberg:

Söndag 12-19/7 kl 12-20

På Ecotopias ekocafé följer vi årstiderna. Först går vi en runda på gården för att se vad vi kan skörda. Sedan tittar vi i skafferiet och ser vad som finns tillgängligt. Kolonialvarorna köper vi från Stiftelsen Biodynamiska Produkter och Kung Markatta. Råvarorna är ekologiska och lokalproducerade. Örter utgör en viktigt del i vår matlagning. Fantasin har inga gränser. Vår inspiration hämtar vi från internationella kök i länder som Indien, Thailand, Mexiko, Japan, Marocko, Karibien, Italien och Österrike. Bakom vidareutvecklingen av rawfoodköket står sedan många år tillbaks rawfoodkocken Kathrin Söderberg från Essentially Raw som även gästar Ecotopia denna sommar.

Matlagningskurser och bokpresentation:


4/4 Workshop – Mathantverk med hampa med David Appelgren, Ombergs ekogård

2/5 Workshop – Vårens vilda ätbara växter med Agata Bielska, Meadow Lab

6-10/7 Hälsoretreat med rawfoodkocken Kathrin Söderberg

16/7 Bokpresentation Essentially Raw & Vegan med Kathrin Söderberg

23/7 Ogräsmatlagning med kocken och krögaren Anita Zieme, Anita på Börringekloster

5-9/8 Hälsodagar – VIlda örter på Österlen. Ögräsmatlagning med kocken och krögaren Anita Zieme, Anita på Börringekloster utgör en av flera workshop under dessa dagar

12/9 Workshop – Höstens vilda ätbara växter med Agata Bielska, Meadow Lab

 

Välkomna!