Nyttoväxtens Ekocafé

Veganskt & Rawfood & Vilda växter


Öppettider 2020

Söndag 28/6, 5/7, 12/7, 19/7, 26/7, 2/8 och 20/9 kl 11-17

med Guidad visning kl 14-16 (ingen anmälning) 

Rawfoodvecka med rawfoodkocken Kathrin Söderberg:

Söndag 12-19/7 kl 12-20

 

På Ecotopias ekocafé följer vi årstiderna. Först går vi en runda på gården för att se vad vi kan skörda. Sedan tittar vi i skafferiet och ser vad som finns tillgängligt. Kolonialvarorna köper vi från Stiftelsen Biodynamiska Produkter och Kung Markatta. Råvarorna är ekologiska och lokalproducerade. Örter utgör en viktigt del i vår matlagning. Fantasin har inga gränser. Vår inspiration hämtar vi från internationella kök i länder som Indien, Thailand, Mexiko, Japan, Marocko, Karibien, Italien och Österrike. Bakom vidareutvecklingen av rawfoodköket står sedan många år tillbaks rawfoodkocken Kathrin Söderberg från Essentially Raw som även gästar Ecotopia denna sommar.

Matlagningskurser och bokpresentation:

14/6 Workshop – Vårens vilda ätbara växter med Agata Bielska, Meadow Lab

25/7 Workshop – Mathantverk med hampa med David Appelgren, Ombergs ekogård

6-10/7 Hälsoretreat med rawfoodkocken Kathrin Söderberg. Rawfood & Yoga & Vandring

16/7 Bokpresentation Essentially Raw & Vegan av Kathrin Söderberg (kl 18.30)

23/7 Ogräsmatlagning med kocken och krögaren Anita Zieme, Anita på Börringekloster

5-9/8 Hälsodagar – VIlda örter på Österlen; Chatharina Ehlo, Anita Zieme och Hanna Albin

12/9 Workshop – Höstens vilda ätbara växter med Agata Bielska, Meadow Lab

 

Välkomna!