Nyttoväxtens Ekocafé

Veganskt & Rawfood & Vilda växter 

Öppettider 2021

Söndagen den 13/6, 4/7, 18/7, 25/7, 1/8, 7/8 och 12/9 kl 11-17

Guidad visning kl 14-ca. 16.30. Här kan du läsa mer.

På Ecotopia följer vi årstiderna. Först går vi en runda på gården för att se vilka vilda växter vi kan skörda. Sedan tittar vi i skafferiet och ser vad som finns tillgängligt. Råvarorna är ekologiska och lokalproducerade. Kolonialvarorna köper vi från Stiftelsen Biodynamiska Produkter och Kung Markatta. Fantasin har inga gränser. Matkreation är för oss ett nyckelord. Vår inspiration hämtar vi från internationella veganska kök i länder som Indien, Thailand, Mexiko, Japan, Marocko, Karibien, Italien och Österrike. Bakom vidareutvecklingen av rawfoodköket står rawfoodkocken Kathrin Söderberg och ”ogräsköket” krögaren Anita Zieme på Börringekloster samt köksmästaren Johan Alexandersson. 

14/7 – 14/8 kl 15-20 Matvagn – Ekavagnen erbjuder middag-fika-catering

Hjärtligt välkomna till Ekavagnen på Ecotopia Österlen!

Dagens skörd tillagad av nejdens ekologiska grödor, blommor och vilda ätliga växter.

Ekavagnen erbjuder vegetarisk skördemiddag och rawfoodfika samt en liten keramikbutik. Som gäst har du möjlighet att äta under bar himmel i den lummiga trädgården,  sitta i Ecotopias vackra matsal eller ta med dig catering hem. 

Det finns ingen förbestämd meny. Köksmästaren Johan Alexandersson skapar i stunden och låter kreativiteten flöda fritt. Ecotopias återbrukstallrikar är som blanka papper som matkonstnären fyller med färger, texturer och smaker.  För Johan är det viktigt att känna till ursprunget på de råvaror han använder och han älskar att plocka vilda växter och följa frön hela vägen till mogna grönsaker. 

Kurser:

19/6 Workshop – Vilda ätbara växter med Liga Appelgren

5/9 Workshop – Vilda ätbara växter med Milla & Johan

 

 

23/9 Workshop – Vilda ätbara växter med Anita Zieme

Välkomna!