23 oktober, 2017 in Blogg

Temakväll om matfusket

David Appelgren, grundaren till bloggen Matfusk var här och tillsammans med sin fru Liga höll de i temakvällen. Flamskyddsmedel i odlad lax, citronsyra framställs genom mögelodling på majskolvar och kan framkalla allergier, barn blir hyperaktiva och får inlärningssvårigheter av färgämnet Azo i godis etc. Man blir mörkrädd och när man sedan får höra att våra bekämpningsmedel ursprungligen härstammar från produktionen av kemiska vapen under kriget som i mindre dosering inte dödar människan utan insekter, växter etc. då ser man inget ljus mer. Att vi människor inte är sjukare än vi är gör mig förundrad. Kroppen har en otrolig motståndskraft liksom regenerations- och reningsförmåga tills den plötsligen går i knäna precis som miljön.

David är övertygad om att vi om 10 år alla bara äter ekologiskt som vi gjorde innan 1950-talet. Det gav en stor portion framtidstro. Tack Liga för alla fantastiska produkter från er ekogård i Omberg som ni även sålde denna kväll. Ikväll blir det hampasmör på tunnbrödet 😉




Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree