Taksarg på halmbalsstuga

Förra helgen hade vi öppen gård med två guidade visningar, ekofik och plantförsäljning. Mina vänner från Österrike hjälpte till både med bakning och att bygga ett stånd av restmaterial. Dessutom fick vi ett förslag på hur vi kunde dekorera taksargen på den andra halmbalsstugan med spillträ i lärk. Han gjorde en modell och visst ser det bra ut i verkligen? En vacker inramning för stugan och det kommande grästaket.

Vi fick tillåtelse av grannen att hämta överblivna bokstammar i skogen lämpade för odling av vedsvampen shiitake (ekmussling). Elisabeth hämtar alger i poleringsdammen. Visst ser det ut som om hon tvättar tvätt? Algerna används sedan som marktäckning i grönsakslandet. På helgen skall vi så bönor och ärter. Jorden är nu tillräckligt varm. Därmed har alla växter och fröer intagit sina platser. Detta utifrån växtföljden, samodlingslistorna och såkalendern. Det känns lugnt och tryggt.

I kväll har vi temakväll om solenergi. Med två höjdare inom detta område, Andreas Olsson (Egen El) och Björn Stensson (Svenska Solgruppen), kan det bara bli spännande och lärorikt. Har bakat Rabarberstrudel. Det är mitt bidrag till kvällen. 🙂

Blogg-2013.05.30

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.