Sol, huskurer och cirkulär ekonomi…

Ekologisk odling, permakultur, solenergi, avfall och naturmedicin. Hösten kursutbud spänner över ett brett område.

Först ut är Ingalill Kjellqvist som för fjärde terminen i rad leder en kurs med qigong och inspiration till självläkning utifrån Sanna Ehdin Anandalas bok ”12 veckor till ett självläkande liv” med start 1 september.

17 september är det temakväll om avfall, sopor och hållbar utveckling med miljöpedagog Rustan Nilsson från Sysav. Samtidigt invigs Ecotopias nya källsorteringshus som är byggt i stampad jord och har fönster av flaskbottnar.

Den 20 september håller de två omställningsgrupperna som Ecotopia är engagerad i, gemenskapsodlingen i Skåne Tranås samt uppbyggnaden av en lokal fröbank, ett öppet möte för alla intresserade. Och den 26 september leder Charlotte Wallenborg en resa in i växternas läkande värld. Det blir en endagskurs om eteriska oljor och aromaterapi.

Hållbarhetskonsulten Emma Pettersson från Hifab håller en halvdagskurs 2 oktober om cirkulär ekonomi. Om vad cirkulär ekonomi är och hur den fungerar och hur man kan tänka kring affärsmöjligheter i den.

Åke Wikström från Hållbar hälsa leder en helgkurs om att odla ekologiskt och hur man tar hand om skörden, tex genom mjölksyrning 9-11 oktober. Kursen behandlar också varför raw food även på vintern är så hälsosamt och på fredagen 9 oktober håller han en öppen temakväll om vikten av att konsumera och handla ”ekologiska” produkter.

Hans Messenböck med team leder en workshop i hur man bygger en solfångare själv 17-18 oktober och Holger Kahl från Människor och natur Österlen håller en endagskurs i praktisk permakultur där man lär sig att ta hand om jorden inför vintern den 24 oktober.

Vilda Oktober den 24-25 oktober handlar om ett pågående halmhusbygge på Ecotopia.

Och 12 november lär Catarina Ehlo från Stjärnörter hur du kan undvika förkylningar i vinter på en temakväll om huskurer.

Höstterminen på Ecotopia avslutar med en matlagningskurs där den uppskattade kocken Eve Maltais från Eve’s Bistro lär ut hur man gör en femrätter vegetarisk julmeny 28 november.

Ett kursutbud för medskapande av en hållbar framtid i denna förändringens tid 🙂

Här kan du läsa mer…

Välkommen till Ecotopia!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.