Skörd & glädje

Vilken skörd! Härliga rotfrukter lagras nu i mjölkannor i jordkällaren. Morötter, polkabetor, röbetor, gulbetor, palsternackor och svartrötter. Lök, kryddor och lin ligger på tork. Paprika, tomater, gurkor, melon, sallad, målla, zucchini, kronärtskockor, vilda björnbär och potatis skördas löpande. Har fryst in tomatsoppa, tomatsugo, letscho, paprikasauce etc. Marmelader, kompott och chutney står i förrådet. Snart, utifrån den antroposofiska odlingskalendern, är det dags att skörda potatisen. Brysselkålen har börjat bilda huvuden. Vintersalladen är sådd och vitlöken har satts ut för tidig skörd nästa år. Vi är så otroligt tacksamma för den rika skörden. Av tacksamhet kommer vi snart att hämta tång vid ostkusten för att sprida ut den på fältet, precis som i fjol.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.