Rawfood – hälsosamt och näringsrikt

Klimat- och energirådgivaren Lars Ivarsson kom med sin elbil och tankade den utanför framtidsverkstaden där han bland flera solenergientusiaster höll ett föredrag på temakvällen om solsatsningar. Och elen kom från gårdens solceller…. det gillar vi;) På Matfestivalen i Brösarp bjöd vi på rawfood chokladmoussetårta. Smakproverna serverades på boklöv som vi rekommenderade besökarna att äka – det grekiska ordet ”bok” betyder ju ”äta”… unga boklöv smakar även gott i salladen. Sedan serverade vi företagsfrukost. Tre goda exempel på samverkan med vår kommun.

I morgon kommer Kathrin Söderberg från Spanien. Hon är diplomerad rawfood chef och håller två kurser i helgen. På lördag tillagas en gourmetmiddag och på söndag desserter. Även vi kommer att delta för det här vill vi lära oss mycket mer om. Att ta tillvara alla näringsämnen i maten samtidigt som man slippa socker, gluten och mjölkprodukter när man tillagar glass, hamburgare och pizza – det hör väl den hållbara framtiden till! Så vi ser verkligen fram emot denna helg. Det finns några platser kvar om du också vill anmäla dig. Dessutom blir det temakväll den 16 juni kl 18.30 då Kathrin föreläser om hur denna kost kan ge hållbar hälsa och livsenergi. Hon demonstrerar också och ger smakprov på snabba och enkla rawfoodrätter som man kan göra själv därhemma. Välkommen! Nu är det dags att börja skörda malvans blommor i växthuset för att torka dem i rawfoodtorken – ett härligt (hibiskus)te som släcker törsten varma sommardagar som dessa. 🙂

collage20160607

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.