Hyr bostad på Ecotopia Österlen

Ett unikt boende – skånelänga från år 1820

Drömmer ni om att leva en mer ekologisk och självhushållande livsstil? Vill ni flytta ut på landet och leva med årstiderna? Kanske skaffa er en egen gård i framtiden?

Här får ni nu möjligheten att leva på en gård i en varsamt renoverad jordbruksfastighet – skånelänga från 1820. Här kan ni odla era grönsaker, ta hand om egna djur och kanske arbeta mer hemifrån. Detta samtidigt som ni samlar erfarenhetskunskap, kanske förändrar er livsstil, planerar för framtiden och söker ert alldeles egna drömboende.

Skånelängan med lärkspåntak har kvar sin ursprungliga charm! Den är byggd i torkad lersten och varsamt renoverad med äggoljetempera, linoljefärg och även handtryckta tapeter.

Bostadshuset värms upp med sol och fast bränsle. Elen levereras delvis från solcellsanläggningen. Skånsk byggnadstradition och modern teknik har sammanlänkats i ett miljövänligt och energisparande trivselhem på en gård med biologisk mångfald. Detta på Österlens backlandskap med närhet till Brösarps backar och havet i Kivik.

Gården med får, getter och höns har 7 ha och en kompletterande verksamhet Ecotopia – kunskapscenter för medskapande av en hållbar framtid – som nu öppnar upp för samarbeten.

Låter detta intressant?
Hör av Er till Karin. Ring eller fyll i intresseanmälan nedan.
Ecotopia på Österlen
Bondrum 1334
273 92 Skåne Tranås
Tfn: 0703 – 330 814

Välkomna att boka tid för visning!

Upplåtelseform: Uthyres
Typ: Jordbruksfastighet – bostadshus för en familj
Avgift: 8000:-/mån kallhyra* (pellets och el tillkommer). Mark för grönsaksodling, tillgång till Internet (och satellit-tv). Delvis möblerad. Vidare nyttjandemöjligheter enl. överenskommelse.
Boarea: Ca 110 kvm
Rum: 5 rum och kök (varav 3 sovrum)
VVS: Anslutet till gårdens kombinerade värmesystem – sol och fast bränsle, vattenverk och avloppssystem; kamin att elda i.
El: Delvis från gårdens solcellsanläggning
Byggår: 1820
Tillträde: enligt överenskommelse
*reduktion av hyran kan göras i undantagsfall

Intresseanmälan

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
* Obligatoriska fält

Ekocafé

vegetariskt- veganskt-rawfood

Ekocafé öppettider hittar du här

Guidad visning lördagar kl 14 (ingen föranmälan)
6/5, 20/5, 3/6, 17/6, 1/7, 8/7, 15/7, 22/7, 29/7, 5/8, 12/8, 26/8, 9/9, 23/9

Studiebesök februari-oktober