Nytt kalendarium!

Nu ligger kalendariet för höst och vinter på hemsidan. Här hittar du kurser, workshops och temakvällar. Hållbar hälsa står i centrum för kommande säsong. Det handlar om maten som vår medicin, örtmedicin och homeopati, qigong och självläkning, vegetarisk matlagning, elöverkänslighet och dans. Men även om gemenskapsodling och att samla fröer liksom om lågenergihus och hur man isolerar sitt hus.

Att ta hand om sin hälsa på naturlig väg, äta ekologisk och näringsrik mat samt bo i sunda hus i en hållbar miljö hör för mig till våra mänskliga rättigheter. Komplementärmedicin, slowfood och ekobygge ersätter förhoppningsvis skolmedicin, fastfood och traditionellt byggande i framtiden. Det är dags att byta ut kemiska mediciner mot naturliga, köttet på våra tallrikar mot ekologiska grönsaker, cement mot lera och glasull mot lin. Var och en av oss är framtidens arkitekter som utifrån varje val vi gör ansvarar för vår egen hälsa samtidigt som vi medskapar framtiden.

Vi lägger ut två kalendarier per år. Nästa kalendarium vår & sommar publiceras i början av nästa år. Då blir det fler kurser om ekobygge som halmbalsbygge, lerbygge och hur man bygger en massugn.

Planeringen av skogsträdgården (900m2) är i full gång. Vi har provgrävt, mätt jordens PH-värde i ytskiktet och längre ner, införskaffat en mängd plantor med ätbara frukter och blad, sett över verktygen, hyrt en Bagger, köpt trädgårdskalk, inspekterat gårdens gödsel och komposten etc. Det blir en riktig skol-skogs-trädgård som deltagarna i veckans workshop kommer att medskapa. Detta under ledning av Christoff och Dominik från Permakulturskolan i Österrike. Torsdagen den 21 augusti kl 18.30 håller Christoff ett föredrag om Skogsträdgården – den självhushållande trädgården.

Välkomna!

headerblogidag2

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.