Miljöpris

Ecotopia fick på Alla hjärtans dag ta emot Tomelilla kommuns och naturskyddsföreningens miljöpris 2012. Det blev en glad överraskning eftersom vi inte ens visste att vi var nominerade. I nomineringen framhölls bland annat Ecotopia som källa till inspiration för „alla som är intresserade av att bygga och leva energieffektivt, kretslopps- och miljöanpassat“.

I halmbalsstugorna klinar vi med lera och förbereder därmed lerbyggekursen 5-7 april. Då får deltagarna lära sig att putsa lerväggar och lägga lergolv. Stugorna är ju uppvärmda eftersom vi anslutit jordvärmen så det är varmt och gott där inne. I skånelängan har vi lagt skumglas (foamglas) från Hasopor i golvet. I fäboden har vi byggt en trappa och lagt sten i golvet där den lilla gjutjärnskaminen på 5 kw kommer att stå.

Ja, vad har hänt mer? Jo, mina kollegor från Socialhögskolan i Lund har varit här och hållit en tvådagars framtidsverkstad. Det känns alltid väldigt stimulerade! Den Sociala mobiliseringskursen på Socialhögskolan i samarbete med brukar- och klientorganisationer är verkligen en win-win situation för alla medverkande. Så vi skämde bort dem med speciell vegetarisk mat och var ambitiösa på vårt sätt.

image

image

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.