Kreativ vinter

photo20130412_3Förra helgen hade vi lerbyggekurs. Då fick deltagarna använda sin kreativitet och konstnärliga ådra. Vackra mönster och ornament växte fram när lerväggarna i halmbalsstugan tog form. Det var alldeles tyst när man kom in i stugan. Var och stod i dialog med leran och väggen. En härligt engagerad grupp och kunnig kursledare. Nu är lerväggarna torra så nu kan vi fortsätta att färgsätta med pigmenterad lera. Läs mer i YA.

Egentligen var det planerat att Åke Wikström skulle komma ner nästa helg för att hålla den ekologiska odlingskursen men grönsakslandet är fortfarande täck av snö så vi fick skjuta fram kursen till den 3-5 maj. En odlingskurs inomhus vid brasan kan varken bli särskilt lärorik eller inspirera till mer självhushållning.

I går hade vi 75 gäster från Hushållningssällskapet i Kristianstad. Då bjöd vi på svampstrudel med pilaw ris (kryddat med lök, vitlök, gurkmeja, muskotblomma, kardemumma, nejlikor, kanel och russin) örtsås och sallad toppad med pumpaolja. Därefter äpplepaj med kanelgrädde. Tack vare att några deltagare hjälpte oss att servera gick det riktigt bra. Varenda stol, kniv, gaffel, glas etc. kom till användning. Tur att vi varit på så många loppisar under de gångna åren. 🙂

Blogg_130410_red

photo20130412_2

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.