Yoga och meditationsretreat

Yoga och meditationsretreat i tystnad på natursköna Ecotopia

13 – 15 november 2020


Välkommen på Yoga och Meditationsretreat i tystnad till vackra Ecotopia på Österlen. En helg bara för dig där du kan släppa vardagens distraktioner, vända uppmärksamheten inåt och slappna av på djupet. Ledorden för den här retreaten är närvaro, stillhet, mjukhet och sinnesro.

Vad händer när du med öppet hjärta och sinne, ger dig själv tid och utrymme att med yogans magiska och helande övningar utforska din kropp, själ och ditt sinne? Varje andetag och varje kroppsrörelse är en ny och helt unik möjlighet att fördjupa kontakten inåt och stilla sinnet.

Retreaten är ett fint tillfälle, att i vacker miljö nära naturen yoga och meditera tillsammans med andra öppensinnade, under ledning av Eva-Lotta Runfors som yoga- och meditationslärare.

Vi kommer att servera livgivande vegansk mat som till del har odlats på plats i Ecotopias självhushållande ekologiska odling. Platsen är helt och hållet till vårt eget förfogande så vi kan upptäcka och vila i de vackra omgivningarna i trygghet att det bara är vi som grupp som är närvarande här just dessa dagar.

Det finns även fina möjligheter att göra härliga vandringar i den vackra naturen. Vi är i tystnad mellan fredag kväll och söndag lunch. Det innebär att vi under pauserna inte pratar med varandra så att sinnet får ännu djupare vila. Vi rekommenderar varmt att du stänger av mobilen hela retreaten.

Våra dagar tillsammans

Du får uppleva en härlig smältdegel av asana, pranayama, meditation, yogatalk och qi gong inspirerat främst av hathayoga (flödande och stillsam) med inslag av yinyoga, sama yoga och qi gong. Genom de mjuka övningarna kommer du knyta en fördjupad kontakt med kropp, sinne och andning och det blir en intim och vacker stund att utforska subtila energiflöden och kroppsförnimmelser och släppa på spänningar. Karin som driver Ecotopia lagar all mat som serveras till oss i Ecotopias huvudbyggnad och cafe, intill vår yogasal.

Vi kommer vara i tystnad från fredag kväll till söndag lunch. Det innebär att vi ej pratar med varandra i pauserna. Under tystnaden har vi möjlighet att gå djupare i yogan och meditationen dvs. vi kan då fortsätta praktisera det vi redan påbörjat i de olika övningarna, nämligen, att vara med det som är, i varje stund. Det går däremot bra att ställa frågor under yogan eller meditationen i gruppen eller be om enskilt samtal med Eva-Lotta.

Lämna dator, läsplatta och böcker hemma och lämna gärna in mobiltelefonen under hela retreaten eller stäng av den helt. Detta är ett ypperligt tillfälle att djupt slappna av och släppa på distraktioner som vi i vårt samhälle ständigt är utsatta för.

Alla är välkomna på retreaten, oavsett om du är ny inom yogans värld eller om yogan varit del av ditt liv under längre tid. Eva-Lotta har lång erfarenheter av att undervisa blandade grupper där såväl nybörjare som de som yogat i 20 år känner sig nöjda och sedda. Är du ny på yoga eller meditation rekommenderar vi att du utövar detta regelbundet, åtminstone ett par månader före retreaten. Du kan till exempel använda sajten Yogobe (vid anmälan kan du få en kod för att yoga gratis i 30 dagar). Du blir mött som du är, oavsett var i livet du befinner dig.

Varmt välkommen att omfamna denna unika plats, dig själv och yogans helande övningar tillsammans med Eva-Lotta.

Eva-Lotta Runfors har en lång och djup erfarenhet av att undervisa (15 år) och att leva (17 år) yogans olika aspekter och delar på retreaten skatter från yogans heliga skattkista. Hon undervisar intuitivt från hjärtat och mediterar före varje klass så det blir levande och anpassat till gruppen och tid på dygnet.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Yatra-yogaresor-Ecotopia-325-500x700-1.jpg

När: 13-15 november 2020
Plats: Ecotopia på Österlen
Kostnad: Early bird: 3.600 kr inklusive 25% moms om du bokar senast 31 augusti 2020 Ord.pris: 3.900 kr inklusive 25% moms om du bokar efter 31 augusti 2020
Arrangör: Yatra-Yogaresor

Mer information och anmälan här!